Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvuková izolace stěny schodiště a renovace schodiště

Dobrý den, mám dva dotazy spolu související. A sice, máme starší, řadový, patrový rodinný dům. Schodiště do patra je nalepené právě na stěně k sousedům s tím, že sousedi si ztěžují na hluk, teda že moc dupeme. Schodiště je ještě původní, betonové, každý schod jinak velký. A udajně stěna u schodiště je stěna sousedů, tzn. když se náš dům stavěk, tak jej "nalepili" na stěnu sousedů.

A dotazy: jak zrenovovat schodiště, jak sjem psala, jde o betovoné schodnice, každá jinak velká. A druhý dotaz, má cenu nějak zvukově izolovat stěnu k sousedům? Schodiště je potřeba zrenovovat, a přitom bych ráda rovnou i případně izolovala stěnu k sousedům. Jak nejlépe toto udělat?

Napadlo mě, že kvuli minimalizování hluku by bylo možná nejvhodnější na schodnice položit koberec. Pak ale je stějně potřeba upravit schodnice, protože jsou, když nic jiného, tak křivé.
Co se týče izolace stěny, pak jsem zvažovala stěnu ze sádrokartových desek a pod to izolaci (vatu či něco podobného). Někde na netu jsem teda našla, že existují přmo desky se zvukově-izolačními vlastnostmi. Schodiště je relativně úzké, takže je žádoucí udělat jakoukoli izolaci s co nejmenší tlouštkou.

Díky za Vaše názory a tipy. Ocením i tipy na někoho, kdo podobné renovace dělá na jižní Moravě.

Díky Jana

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny