Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvuková izolace stěny schodiště a renovace schodiště

Schodisko je zrejme priamo opreté, resp. zašalované a odliate zaarmovaným betónom o bočnú nosnú priečku z čoho vyplýva, že zvuková izolácia by bola možná výhradne v interiéri bytu suseda, ktorému sa prenášajú dúpance schodiska skrz priečku priamo do jeho útulého obydlia. Takouto izoláciou by sa mu zmenšila obytná plocha priestoru v byte o hrúbku predsadenej izolácie + nejaká vzduchová medzera.

Nášľapné dosky schodiska je možné obložiť napríklad na mieru zrezanými doskami vyrobené zo suchého masívu tvrdého dreva, pod ktoré by sa nalepil nejaký pružný materiál (vulkanická pryž, porézna guma) priamo na pôvodný betón jednotlivých schodov. Položené nášľapné dosky schodov by museli byť tiež na pružnom podklade iba prilepené, nie vrutmi prichytené o schody, nesmeli by sa tiež dotýkať bočnej steny. Musela by sa nechať nejaká dilatačná spára, aby drevo neprenášalo zvuky na priečku. Hluk by sa prenášal, ale bol by tlmený, mierne odpružený podkladovým materiálom.

Šlendriánska robota, oprieť schodisko medziposchodia o priečku, kde sa nachádza obytný priestor. Zrejme z jednej strany schodiska ušetrili na šalungu.

Jedine pneumatickým kladivom obnažiť styčnú plochu priečky od schodiska a nechať nejakú vzduchovú dilatačnú spáru medzi schodmi a priečkou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny