Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Záložní zdroj pro napájení oběhového čerpadla plynového topení.

Odpíchni se od toho, co máš za oběhové čerpadlo.
Jsou modely s adaptivním příkonem, které si vezmou jen pár Wattů, jsou modely, které berou 100W, jsou modely, u nichž můžeš natvrdo nastavit průtok a opět tak ovlivnit spotřebu.
Chceš napájet jen čerpadlo nebo má kotel i řídící elektroniku, která taky potřebuje krmit, aby se čerpadlo roztočilo a kotel zapálil elektricky?

Počítej s tím, že zdroj musí být předimenzován, aby netrpěl přehříváním a hlavně aby zvládl rozběhový proud čerpadla, který může být několikanásobný oproti ustálenému, který bývá uveden na štítku.
Dále potřebuješ ideálně zdroj s průběhem čistý sinus - modifikovaná sinusovka by měla motoru stačit, ale bude při práci divně vrčet nebo pištět a celkově mu to nedělá moc dobře.

Třeba pro čerpadlo 90W bych hledal zdroj čistý sinus, 300W trvale, 600W špičkově.

A než něco koupíš, tak zvaž, když už teda do toho chceš investovat, jestli nekoupit měnič, který ti zvládne provozovat i mrazák - páč když je člověku zima, tak se může vždycky oblíct, ale co s plným mrazákem, který se po celonočním výpadku elektřiny začíná pozvolna roztékat? U mrazáku už ale stopro počítej s čistým sinem a ještě vyšším rozběhovým proudem. Mrazák si v provozu bere třeba 100W, ale leckterý měnič s 600W špičkovým výkonem ho nenastartuje - teprve 2000W (sic!) se to povedlo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny