Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Položení laminátové podlahy

Dobrý den,

chystám se na rekonstrukci bytu a trochu tápu ohledně položení laminátové podlahy. Vybral jsem si podlahu Skandor, a jde mi o to, že by se mi líbilo ji položit po celém bytě v jednom kuse (bez prahů), kromě koupelny a wc. Podlaha bude vyrovnána podlahovou stěrkou. Je to vůbec možné ji takto položit? Pokud ano, je lepší pokládat podle vzoru 1 nebo 2?

Předem děkuji za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Výrobci plovouček obvykle doporučují maximální plochy, které je možno položit a po nichž musí násled… poslední
Moas 06.08.2019 07:22
Moas

Výrobci plovouček obvykle doporučují maximální plochy, které je možno položit a po nichž musí následovat dilatační spára.

Já kdysi na bytě toto doporučení ignoroval a položil to taky celoplošně bezprahově - dle vzoru 1. Lamely taky 8mm, nějaký Parador.
Kritické spoje (zkrácené, mezi futry) jsem k sobě lepil. Jako podložku pod laminát jsem nedával obyčejný mirelon ale použil jsem cosi, co vypadalo jako alobal na tenké vrstvě polystyrenu - výrobce udával "výjimečnou skluznost". Už ani nevim proč, stejně na to člověk žuchne postel, skříně a nehne se to.

Bydlel jsem tam pak ještě pár let, všechno drželo pohromadě.

Dneska už bych to asi nehrotil, dilatační mezeru mezi futry bych klidně udělal a překryl to nějakou přechodovou lištou. Jsou nizoučké a nepůsobí rušivě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru