Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Práčka nechce ísť nad 1000RPM

Zdravím Vás,

Mám s práčkou taký menší problém. Všetko ide ako má len pri žmýkaní mi nechce ísť nad 1000RPM. Prejavuje sa to tak že všetko sa spustí ako má začne pekne od nižších a potom keď chce zopnúť na rýchlejšie otáčky tak sa vráti späť na úroveň otáčok ktorá bola pred tým. Už som vymenil aj programátor ale nepomohlo (Vyzeral dosť tepelne namáhaný od cievky, pretože jej okolie bolo celé sčerneté ). Filter je vyčistený a remeň je ešte v pohode. Jedná sa o práčku Bosch WLK20161BY/02 . Má len 4 roky.

Ďakujem za akúkoľvek pomoc v tejto beznádejnej situácií a prajem pekný deň :-)

Předmět Autor Datum
K čemu jsou dobré vyšší otáčky? Kolik máš možné maximum? nový
Kyncl 04.08.2019 10:15
Kyncl
1200. Tak aby som to nejak konkretizoval. Tak nechce ísť do "rýchlejších" otáčok pri žmýkaní . Ale p… nový
Peter26 04.08.2019 11:14
Peter26
Zkus to naprázdno, bez prádla. Pokud se ani tehdy neudrží na 1200 ot., tak je "něco" špatně. Klidně… poslední
Moas 05.08.2019 06:48
Moas
Nejde do vyšších otáčok pretože sa jej zrejme nedarí dobre vyvážiť prádlo v bubne, tak je to naprogr… nový
poihu 04.08.2019 18:32
poihu

1200. Tak aby som to nejak konkretizoval. Tak nechce ísť do "rýchlejších" otáčok pri žmýkaní . Ale pravdepodobne to bude upchaté čerpadlo pretože keď som vytiahol odtokovú rúru zo syfóniku tak z tadial pri odčerpávaní vyletel pekný bordel a potom sa jeden krát rozbehla pekne. No už zase nechce ísť do vyšších . A stále z odtoku ide bordel. Skúsim ho vyčistiť a uvidí sa .

Zkus to naprázdno, bez prádla. Pokud se ani tehdy neudrží na 1200 ot., tak je "něco" špatně. Klidně může být už načatý jeden tlumič.
Ale spíš bych řekl, že naprázdno to povalí dobře a jak už bylo napsáno níže - pračka nejde do vyšších otáček, protože jí to vyvážení prádla neumožní. V těchto otáčkách už přestává sranda a nevyvážené prádlo může pračku pěkně rozflákat. Buď rád, že je inteligentní.

Nejde do vyšších otáčok pretože sa jej zrejme nedarí dobre vyvážiť prádlo v bubne, tak je to naprogramované. A popravde osobne by som to teda vobec neriešil, všetko žmýkam na 800 pretože pri 1000 a viac je to prádlo po vyžmýkaní až privelmi suché a pokrkvané, že keď sa potom aj dosuší tak už aj ostane také pokrkvané a treba potom vela žehliť, zatial čo keď je to prádlo predsa len ešte trochu mokré tak sa dá pekne rozprestret na sušiak a po uschnutí potom častokrát ani žehliť netreba. Z mojho pohladu sú tie vysoké otáčky skôr na škodu veci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru