Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sedlářské potřeby pro začínajícího amatéra

Zdravím všechny,

rád bych se zeptal někoho šikovného, kdo umí zpracovávat kůži na pár otázek. Třeba budu mít štěstí a někdo mně odpoví :).

Jsem nepolíbený brašnářstvím i sedlářstvím, ale tento obor se mně poslední dobou líbí víc a víc. Chtěl bych si zkusit vyrobit pár menších věcí z kůže (opasek, psaníčko, jednoduchou peněženku atd..).

Poradí mě prosím někdo odkud bych si mohl koupit základní vybavení pro tento koníček?

Popřípadě jaké nástroje přesně potřebuji (přivítal bych klidně i konkrétní odkazy na konkrétní věci)? Už se na to chvilku dívám a myslím si, že bez materiálu bych se mohl pohybovat někde kolem 3-4 tisíců.

Samozřejmě předpokládám s ručním šitím, řezáním atd...

Moc děkuji za případnou pomoc

Honza

Předmět Autor Datum
Potřebujete ocelové pravítko a ostrý nůž (třeba lámací, nějaký silnější) na řezání, "vidličku" http:…
umfa 25.07.2019 16:30
umfa
konkrétní odkazy na konkrétní věci)? Projdi si třeba https://www.youtube.com/results?search_query=… poslední
čumil old 25.07.2019 19:11
čumil old

Potřebujete ocelové pravítko a ostrý nůž (třeba lámací, nějaký silnější) na řezání, "vidličku" http://kutil-florenc.cz/vidlicka-na-znaceni-derovani-kuze-6-hrotu-p4896 na děrování, případně šídlo na jednotlivé díry a dvě jehly na šití (šije se dvěma jehlami proti sobě na půluzel). Možná děrovací kleště, nýty a nýtovací kleště (nebo hlavičkář na brašnářské nýty - hodně štěstí při shánění :-)). Jo a ještě nit, buď klasika voskovanou nebo polyesterovou, minimálně číslo 10 (100 tex) nebo silnější (jako sedlářská nit se často prodává síla 135 tex).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru