Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zná někdo chování Gluneo IGM-1001 ?

Je tu nějaký diabetik?
Zapomněl jsem se hodinu po obědě změřit. Měřil jsem se asi 2 - 2,5 hodin po obědě. Glukometr mi naměřil velmi nízkou hodnotu. Opakoval jsme měření a znovu to vyšlo skoro stejně.
Přístroj nesignalizuje vybitou baterku nebo nějakou poruchu. Jídlo jsem měl stejné jako včera a ranní měření vyšlo podobně jako včera. Už je pozdě. Do ordinace lékařky jsem se nedovolal.

Znáte někdo tento přístroj? Může občas naměřit hausnumero? Je jen 3/4 roku starý. Číslo 3,6 jsem viděl poprvé a nemám pocit, že by mi bylo nějak blbě. Uvidím po večeři. Jen by mě zajímalo, zda se s tím někdo setkal.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zaobstaraj si kontrolný roztok. Pomocou neho si otestuješ presnosť merania glukomera. Niečo takéto:…
ok 19.07.2019 04:16
ok
Není bezpečnější navštívit lekaře??
jezekhifi 19.07.2019 07:43
jezekhifi
A načo, keď má hladinu cukru v poriadku a nemá žiadne ťažkosti? Glukomer mu slúži práve na to, aby s… poslední
ok 19.07.2019 07:59
ok

Zaobstaraj si kontrolný roztok. Pomocou neho si otestuješ presnosť merania glukomera. Niečo takéto: https://unizdrav.sk/ostatne
Glykémia 3,6 mmol/l je síce nízka , ale ešte ju nemusíš pociťovať. Za hypoglykémiu sa považuje stav až pod 3,3 mmol/l. Len ty však vieš čo a koľko si zjedol a akú dávku inzulínu si si pichol, takže len ty vieš posúdiť ako sa bude u teba glykémia pravdepodobne vyvíjať a urobiť patričné opatrenia, v tomto prípade požiť kocku cukru čo máš stále pri sebe a zamyslieť sa na jemnom znížení dávky inzulínu do budúcnosti. Samozrejme, že ak máš pochybnosti, tak si zmeriaš cukor aj niekoľkokrát po sebe. Na to ten glukomer máš.

A načo, keď má hladinu cukru v poriadku a nemá žiadne ťažkosti? Glukomer mu slúži práve na to, aby si udržal glykémiu v rozumných medziach a tak sa vyhol zbytočnému pobehovaniu po lekároch. Ak má dokončenú diagnostiku a nastavenú liečbu, tak mu stačí navštíviť lekára raz za 3 až 4 mesiace. Obávam sa však, že toto už nie je téma pre kutilskú poradňu, ale pre život:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru