Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ovldac orava nereaguje

Caute mam tv orava 843 lt led a211a mam ho necely rok a prestal ist ovladac z nicoho nic vymena baterii nepomohla. Mate nejake rady? Mam kupit novy ale nenasiel som konkretne pre tento model... dakujem

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Po roce bych se přikláněl k té reklamaci.Jinak problém s ovladačem jsem řešil výměnou kontaktní uhlí…
kap.dabač 16.07.2019 10:22
kap.dabač
Zkoušel jste se ptát na příčiny v autorizovaném Sony servisu? Tohle me u Sony dost překvapuje. Vypad…
.. 16.07.2019 16:23
..
Ten olejnatý film je vysrážený pot z rukou, ovladač rozebrat, vodivé gumky umýt mýdlovou vodou a dok… poslední
hlinik 16.07.2019 22:56
hlinik

Po roce bych se přikláněl k té reklamaci.Jinak problém s ovladačem jsem řešil výměnou kontaktní uhlíkové pryže.Nyní to řeším tak že po rozebrání kontaktní plochy oboje důkladně očistím technickým lihem.Zajímavé je že se na těch kontaktech vytváří takový olejnatý film který je zřejmě nevodivý a to způsobuje jeho špatnou funkci.Je to jen moje doměnka protože elektronika není zrovna moje krevní skupina.Ale ten ovladač prakticky za půl roku na některých kontaktních plochách vypoví službu a tvoří se tam ten olejnatý film.A to už máme televizi sony led hodně dlouho.A neúnavně se to časem takto projevuje.

Zkoušel jste se ptát na příčiny v autorizovaném Sony servisu? Tohle me u Sony dost překvapuje. Vypadá to na degradaci vodivé vrstvy. Až doslouží úplně, lze to vyřešit opravným lakem. Je to oprava za pár korun. Dělají ji někteří šikovní televizáci, kteří stále opravdu opravují. Zkusil jste ten ovladač zabalit do igelitu a ochránit ho před vzdušnou vlhkostí? Možná by stačilo dovnitř vložit malý sáček silica gelu.

Ten olejnatý film je vysrážený pot z rukou, ovladač rozebrat, vodivé gumky umýt mýdlovou vodou a dokonale nechat oschnout, destičku s uhlíkovými spoji opatrně otřít hadříkem, který nepouští chloupky, mírně navlhčený lihem.
Pomůže- ovladač nežmoulat dlouhodobě v rukou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru