Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cim natriet terasu (konstrukciu)

Prvý náter sa dáva penetračný s hĺbkovým nasiakavým účinkom proti škodcom a hlavne proti hubám, drevomorke, plesniam apod. Ideálne je aplikovať čistý, neriedený, penatračný prípravok na drevo z oboch strán dosiek. Je to drahá sranda, ale v exteriéri nutnosť.

Povrch podľa odtieňa dreva (napríklad exotiky teakového, mahagónového, orechového, lipového, čerešňového masívu, /palisander je čierny, ako asfalt/ ) stačí použiť lacný Luxol s ochranou proti ÚV žiareniu. Luxol sa môže organickým riedidlom S6005 mierne zriediť, aby vsiakol pri prvom nátere do dreva a nevytvoril pri druhom nátere lepivý povrch.

--------------------------------------------------------
Olejový povrch je ideálne spraviť najprv čistým Terpentínom a po vsiaknutí napustiť štetcom s riedkym ľanovým olejom nahriaty na 120°C v kastróle na šporhelte. (Nie fermež ľanová, je to hustý sajrajt vhodný na steny záhradných chatiek). Takto olejom ošetrený povrch sa dá opakovane obnovovať novým ľanovým olejom.

Drevo síce časom pri oleji zošedne, vyšuntí na Slnku, ale je dokonale chránené.

Dnes sú na pochozné plochy drevených terás dostať špeciálne povrchové laky proti oderu (aj dvojzložkové, podobné na báze živíc, ako je lepidlo epoxid), ale sú sakra drahé a ich renovácia je značne prácna, musí sa povrch zbrúsiť alebo ohobľovať.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny