Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Špinavá voda ve WC míse

Jedenkrát za tři týdny navštěvujeme byt umístěný ve druhém podlaží třípodlažního domu. Vždy po našem příjezdu zjišťujeme, že v míse na WC je velmi špinavá voda zapáchající po exkrementech. Byt je v mezičase neužívaný, takže zdroj té znečištěné vody musí být u souseda nad námi nebo pod námi. Nechápu, jak se toto znečištění může dostat do naší mísy přes sifon. Odpad není ucpaný, voda odtéká běžnou rychlostí. Pomůže někdo odhalit příčinu tohoto problému? Děkuji.

Předmět Autor Datum
Napadá mě, že by mohlo být odpadní potrubí pod vámi skoro ucpané a zbytek zařídí hydrostatický tlak.… nový
umfa 06.07.2019 15:36
umfa
Dobrý den,píšete po třech týdnech.Za tuto dobu se musí část vody z mísy odpařit a její dostatečná hl… poslední
Lubomír 06.07.2019 16:23
Lubomír

Napadá mě, že by mohlo být odpadní potrubí pod vámi skoro ucpané a zbytek zařídí hydrostatický tlak. Na odtoku se to přímo objevit nemusí, třeba jen když nad vámi spláchnou třeba dva záchody skoro současně. Chce to instalatéra s čistícím pérem.

Dobrý den,píšete po třech týdnech.Za tuto dobu se musí část vody z mísy odpařit a její dostatečná hladina přestane fungovat jako sifon a tudíž jde přes mísu veškerý zápach ze stoupačky z trubky na vaše WC a zbylá voda se sama zkazí.Znám to perfekt,mám na patře prázdný byt,pokud zapomenu spláchnout aby byla v míse hladina,tak je všude pušinec jak v septiku.Jako prvotní nápad tam asi na míssu natáhnu balící folii a utěsním,dle mého názoru to pomůže a jde kdykoli sundat a případně rychle dát novou.
Jinak by jste musel mít prkýnko s těsněním,aby ten zápach nešel ven.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru