Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaký průměr Cu trubek

Děkuji za odpověď.... :) Takže 18tka trubka by měla být akorát (i s rezervou)... Díval jsem se na ty výpočtové tabulky a je to celkem alchimie, zde se jedná ale o krátké trasy takže by neměl být problém. Nejspíše to budeme lisovat (sice jsou fitinky dražší a dost, ale zase to bude fofr akce). Pro sichr mám i hořák připraven. Jak se budou dělat ty radiátory, tak se raději poradíme. :)

Jinak co se plastu a mědi týče... Plast je také často použivatelný, oproti mědi má ale nevýhodu že se v něm usazuje "řasa" a trubky se zanášejí. Z toho co jsem vyčetl tak u mědi se toto neděje. O korozi měděných trubek asi nemá moc cenu mluvit, ta se děje leda z vnější strany pokud není trubka ošetřena. V případě poruchy je ale oprava měděné trubky velmi snadná. Doma máme jednu plastovou trubku v rámci rychlé opravy děravé železné a není to úplně košér. Po letech se prohýbá i na metrové vzdálenosti a celkově to nevypadá ani úhledně.

Jinak to letování trubek je opravdu snadné. Stačí si trubky dobře odměřit, zaříznout a očistit... Nanést pastu, zasunout, nahřát, zakápnout cínem a je hotovo. I kdyby to kapalo, stačí nahřát, rozpojit očistit a znovu zaletovat. :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny