Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Porucha mikrovlnky

Mikrovlnka normalne bezi, aj gril aj horucovzduch. Obcas ale sa nieco stane, prestane vsetko ist, nejde ani mikro, ani gril, svetlo zhasne a ozve sa taky zvuk ako ked sa zasekne elektromotor. Otocenie tanierom nepomaha. Hned to radsej vypnem. Takyto stav trva uplne nahodnu dobu, niekedy 5-10 min, niekedy aj viac dni. Kedze chyba je spolocna aj pre gril, aj pre mikrovlnku, aj pre horuci vzduch, tak predpokladam ze chyba by mohla byt v tom motore co otaca tanierom, motore na gril (tusim sa toci stale), alebo trafe . . . je este nejaka spolocna funkcia? Co skontrolovat?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak som to rozobral, situacia je trosku ina. Ked dojde k tomuto stavu, tak mikrovly idu (zabudol som… nový
truhlik 01.07.2019 09:15
truhlik
To je problem vystopovat kam je pripojeny svetlo,neni tam nejaky rele? nový
Kenav 01.07.2019 10:58
Kenav
Svetlo je relativne najmensi problem, problem je ze sice mikrovlny pravdepodobne funguju, ale strasn… nový
truhlik 01.07.2019 11:22
truhlik
Predpokladam ze to nema mechanicky casovac,nejde svetlo,ventilator,otaceni tj jedno rele,casovani ma… nový
Kenav 01.07.2019 11:41
Kenav
Ono to huci skoro ako zaseknuty elektromotor... poslední
truhlik 01.07.2019 12:51
truhlik

Tak som to rozobral, situacia je trosku ina. Ked dojde k tomuto stavu, tak mikrovly idu (zabudol som vnutri nejake naradie, tak to iskrilo), gril ide (topne spiraly sa za za tych par sekund co som to zapol zohriali), ale netoci sa tanier, nesvieti svetlo. A huci. Odpojenie napajania motora taniera ani motora grilu nepomoze. Ak by to bolo v spinaci dvierok, tak by snad nehucala, len by vypla mikrovlnu cast.

Predpokladam ze to nema mechanicky casovac,nejde svetlo,ventilator,otaceni tj jedno rele,casovani magnetronu druhy,to je asi sepnuty trvale a proto magnetron huci.Nebo to huci zvukem jakym to nikdy nehuceloo?Když je trouba ok tak je slyset zapnuti i vypnutí magnetronu

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru