Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký tmel doporučujete použít na dorovnání slabou vrstvou na nerovnou dřevěnou plochu?

Opravuji náš starý obytný přívěs, postavený před 33 lety. Vnitřní stěny jsou obloženy překližkou síly 4 mm. V přední části zatékala do přívěsu voda z obou stran předního okna a překližka se rozmočila a rozklížila. Po vysušení jsem strhl uvolněné vrstvy a nyní uvažuji o opravě natažením slabé vrstvy vhodného tmelu (vyrovnání a dorovnání s okolní překližkou) a poté zřejmě přetapetuji asi nějakou samolepící plastovou tapetou. Potřebuji poradit, jaký by byl vhodný tmel na toto dorovnání. Podkladem je tedy dřevo ( bez laku a malý kousek polystyren). Tmel by měl být pokud možno vodě odolný a povrch schopný případného přebroušení a pak hladký. A měl by být dostatečně pevně spojený s podkladem, aby nemohlo dojít k jeho uvolnění při případných drobných vibracích.
Pro představu přikládám foto. Prosím o konkrétní typ tmelu, případně odkaz. Díky.

Předmět Autor Datum
https://www.efarby.sk/prestolith-extra-so-sklenym-vlaknom-na-vacsie-nerovnosti-p2811 Prípadne po na… poslední
Nuda 20.06.2019 06:20
Nuda

https://www.efarby.sk/prestolith-extra-so-sklenym-vlaknom-na-vacsie-nerovnosti-p2811

Prípadne po napatlaní na povrch preglejky vyplň ako bonus nerovnosť skleným tkanivom a znovu zašpachtluj povrch do hladka. Po zatvrdnutí povrch prešmirgľuj.

Dajú sa použiť aj brúsne stavebné lepidlá určené do výtlačných pištolí alebo dvojzložkové epoxidové živice s rôznymi prímesami "hluchého" pojiva v podobe drevených pilín z tvrdého dreva, mikro plastových háčikov apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru