Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vynechává kalové čerpadlo

Ahoj,
v podzemní nádrži na vodu mám tři roky staré kalové čerpadlo Einhell PS 1100 Niro Primex. Má poměrně lehkou službu - během léta vyčerpá obden vždy jednorázově asi 200 litrů dešťové vody do výše položené části zahrady.

Letos nicméně nefunguje dobře. Přečerpá třeba 50 litrů, pak se vypne, po dvou minutách se znovu zapne, přečerpá zase nějakých 50 litrů, zase se vypne... a tak dokola.
Podotýkám, že nemá žádnou automatiku, nic. Prostě je jenom zapojené do zásuvky.

Celou dobu je samozřejmě potopené v metru studené vody. Plovák mám úplně vyřazený, takže nějakým špatným kontaktem v plováku to nebude. Oběžné kolo není zaseklé a ani se mi nezdá, že by šlo nějak ztuha nebo drhlo nebo dělalo něco, co by aktivovalo "nějakou" tepelnou pojistku (silně pochybuju, že u levného čínského čerpadla nějaká je).

Co ještě prověřit? Jediné, co mě napadá, je prostě to otevřít a podívat se dovnitř na stav motoru atp., nicméně vůbec netuším, jestli se tyhle čínské srance dají rozebrat a následně zase snadno složit, aby stále těsnily... Tohle bych řekl, že těsní dobře (předchozí čerpadlo netěsnilo a vyhazovalo chránič).

Díky.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny