Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ytong pod vaničku na obklad

Zdravím,

mám v koupelně vaničku na nožkách, chci ji odstranit a pod keramickou vaničku dát ytong.

1) Jde mi to o to, zda můžu dát lepidlo přímo na obklady a na něj Ytong (to jsem slyšel, že jde)
2) mám řešit nějakou izolaci? Nebo stači po položení vaničky pouze zasilikonovat okraje

Děkuju

Předmět Autor Datum
Ytong je nasiakavý, makotina, bortí sa pod ostrými hranami. Dobre sa s ním pracuje, opracováva, pile… nový
Nuda 06.06.2019 16:34
Nuda
1, Ano, jde to. 2, Zbytečné. poslední
milan.cukrar 07.06.2019 14:13
milan.cukrar

Ytong je nasiakavý, makotina, bortí sa pod ostrými hranami. Dobre sa s ním pracuje, opracováva, pilečkou, pižlaním, sochaním do podobizne milostivej z rodiny hóhen-lóhen, kam sa cpal JUDr.Faukner s klasikom, koncipientom Ducháčkom, na dražbu majetku.

Ak myslíš vaničku pod sprchový kút moc sa mi to nezdá, chcelo by to ako bonus nejaké lôžko z cementovej zmesi s pieskom, čiže betónovú vrstvu natiahnuť na Ytong do ktorej by sa usadila na pevno vanička, aby sa nemrdala až zmes zatvrdne.

Izoluje sa hrana okolo vaničky na hotový nástenný (finálny) obklad alebo obklad podlahy, nejakým vhodným silikónovým lepidlom s obsahom protiplesňových prísad do kúpelní. Dnes je do výtlačných pištolí týchto šulcov s lepidlami nepreberné množstvo. Celkom vhodné je transparentné lepidlo určené pre klampiarov, ktorými lepia dnes okapy, ríny, zvody daždových zrážok, lepia sa aj metalické, pozinkované, už sa v tejto kapitalistickej, zahnívajúcej, americkej, vykorisťovateľskej, dobyvačnej dobe vrahov z volstrídu, necínuje, neleptá zinok kyselinou chlorovodíkovou, ako za zľatých komunistov.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru