Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno dvd prehravač - vymena scart za 3 x cinch

Jestli obraz čtverečkuje a propojení je správné, je to divné. Znamenalo by to slabý signál. Ale signál z DVD by měl být dostatečný. Je možné, jak myslím už někdo psal, že je propojovací kabel nějak vadný.
Mohl by být přerušený stínicí vodič (opletení), nebo i střední vodič, nebo nějaký zkrat v kabelu.
Pokud máš použitou krabičku s redukcí, může být problém tam.
Máš li k dispozici nějaký multimetr, zkus změřit ohmicky, jestli vede stínění a vnitřní vodič a jestli nevedou mezi sebou.
Bylo by zajímavé, do televize na stejný vstup připojit jiný zdroj signálu, tím ověřit jestli vstup na TV je v pořádku. Mohlo by se teoreticky stát, že má vstup malou citlivost. Nebo naopak připojit DVD na jinou TV s CINCH vstupy. Nejdříve bych ale zkontroloval propojovací kabely, chyba bývá převážně v nich. Také, jestli kabely mají kontakt v konektorech, zkusit třeba zakývat konektorem, jestli se něco neprojeví.
U dnešních HD (nebo 4K) televizorů jsou analogové vstupy, které slouží jen k možnosti připojení starších přístrojů, jako třeba video, považované jen jako doplněk, aby ta možnost byla. Kvalita signálu těmto televizorům zdaleka nestačí. Je možné (neověřeno), že výrobce těmto připojením nevěnuje velkou péči a kvalita nemusí být nějak velká. Televize si musí signál z těchto vstupů zdigitalizovat a nějaký problém s citlivostí může být tam. Proto bych připojením jiného zdroje signálu ověřil i tuto možnost.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny