Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Trufli by ste si vyrobit silovu klietku?

Dobry vecer vsetkym,

pohravam sa s myslienkou rozsirit svoju garazovu posilovnu o silovu klietku. Je to zakladne vybavenie kazdeho fitka sluziace ako multifunkcny stojan na cinku, hrazda a bezpecnostny prvok zaroven. Nechcem tie najlacnejsie modely z roznych fitness shopov, lebo tieto su obvykle malo pevne, z tenkych profilov a nestabilne. Tie co sa mi pacia, napriklad znacka Barbarian Line power-cage-inkl-latzugstation-mit-integrierter-monkey-chin-und-dips-barren.html zacinaju na cca 1000 Euro, co je podla mna s ohladom na material a vyrobu v Cine naozaj privela. Sam si na vyrobu netrufam, nemam potrebne vybavenie, najma presnu stolovu/stlpovu vrtacku atd. Na akeho remeselnika by bolo mozne sa obratit? Na nastrojara? Zamocnika? Vysledna konstrukcia by mohla byt samozrejme jednoduchsia, bez tej specialnej hrazdy atd, zalezi mi skor na kvalitnej stabilnej konstrukcii z hrubych jaklov za dobru cenu.

Předmět Autor Datum
Tuhle klec vám zhotoví každá zámečnická dílna, samozřejmě mluvíme jen o kleci, činky aj. je lepší ko…
mire 25.04.2019 20:47
mire
Zrovna stojanova vrtacka IMHO nutna neni - jenom clovek nesmi podlehnout pokuseni vrtat ty diry turc…
bahno 25.04.2019 21:57
bahno
Ten vrtací přípravek je nutnost, bez něj by to bylo holé šílenství :-) A určitě minimálně stolní vrt…
umfa 25.04.2019 23:11
umfa
Tohle se dá vyrobit levněji než koupit jen v jednom jediném případě: když si to člověk udělá úplně c…
umfa 25.04.2019 23:08
umfa
zozen si dajake regalove stojky,pozvarat to a diery,s cim je najviac prace na tom neriesis poslední
prezyvkaka 26.04.2019 00:22
prezyvkaka

Tuhle klec vám zhotoví každá zámečnická dílna, samozřejmě mluvíme jen o kleci, činky aj. je lepší koupit. Ale nemyslete si, že ušetříte. O ceně píšete:" s ohledem na materiál a výrobu v Číně opravdu hodně". Materiálu tam je dost a ještě více práce na něm, a ta práce v Číně v sériovce vychází levněji než kusová výroba v ČR. Takže pokud nejste kutil zámečník, tak se vám kusová výroba v ČR nevyplatí. To vycházím z pohledu na hotovou klec v odkazu.
Pokud to ale umíte výrazně zjednodušit, snížit pracnost ( vynechat různé otvory, závěsy, kladky....) a nakreslit si výrobní dokumentaci, tak se s cenou u zámečníka dostanete možná o trochu níž, záleží na konečné podobě vašeho návrhu.

Zrovna stojanova vrtacka IMHO nutna neni - jenom clovek nesmi podlehnout pokuseni vrtat ty diry turchunddurch - rozrysovat a vrtat jednu za druhou z obou stran, samozrejme dulcikem znacit diry a vrtat alespon na 2x, malej prumer a pak velkej. Mozna by stal za vyrobu nejakej pripravecek, Ucko, dira pekne na stred jeklu + zarazit o kolicek do vedlejsi diry. Horsi bude rezani a tak. Ale vsechno je to spis o peclivosti nez o nejakym zvlasnim potrebnym vybaveni.

Tohle se dá vyrobit levněji než koupit jen v jednom jediném případě: když si to člověk udělá úplně celé sám a svůj čas si cení tak na pět centů za hodinu :-) Jenom těch děr ve stojinách je 120 (resp. 240 když počítám obě strany jeklu). Ty díry se musí čistě vyvrtat, aby byly opravdu kulaté (to znamená stolní vrtačku (nebo lépe sloupovou se strojním posuvem) a prát tam ten vrták silou, jinak to vrták oskáče a bude vrtat trojúhelníčky, navic by se hned otupil), začistit a srazit hrany (aspoň zvenku - ti Číňani to ale umí bez otřepů, protože díry pálí na čtyřosém laseru a celé to nařežou a vyvrtají, ať nežeru, tak za minutu). Dál je tam několik různých profilů, desítky řezů a svárů (které musí dělat někdo kdo umí svařovat, prasklý svár by mohl způsobit ošklivý úraz). Ještě příložky z plechu, ty se musí udělat na laseru, "na klasiku" se s tím už asi nikdo drbat nebude. A povrchovka, třeba nějaký ten komaxit. Jestli trváte na zakázkové výrobě, zámečník je ten pravý člověk. Ale do 1000 Euro se nevejde :-) Já bych si počítal minimálně třikrát tolik, protože mám dost zakázek od průmyslu a na takovéhle kusovce je spousta ztrátového času :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru