Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jakou anténu na DVB T2

Chtěl bych se zeptat, nějakého odborníka, kterou z těchto dvou antén by jste mi doporučili
1. https://www.euronics.cz/venkovni-antena-solight-hn53-lte-17db-uhf-21-69-kanal-sodhn53lte/p480085/
2. https://www.euronics.cz/venkovni-antena-solight-dvb-t-antena-sito-vhf-uhf-35db-vc-zesilovace-sod233603/p485120/?recommender_box_placement=categorypage_recommended&recommender_box=quarticon

Přijímám signál ze vzdálenosti asi 45km současně na klasické "polské sito". Je to anténa za pár korun, tak ten signál nic moc. MUX1 - OK, MUX2 - nic moc a MUX3 vůbec. Proto jsem se rozhodl pro něco kvalitnějšího. Jde mi o to, že kdyby stačilo to "sito" (druhá anténa), tak bych byl radši, protože bude mít širší záběr a možná chytnu i Poláky, kteří jsou kousek vedle a i teď na to staré síto mi občas naskakují. Ta první by mi asi určitě stačila, ale jak předpokládám vlivem její vysoké směrovosti, budu chytat jen ten jeden vysílač!
Co by jste mi poradili?

děkuji moc!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zkontroluj koax kabel, anténu(rovinnost prvků) a vyndej všechny rozdělovače a spojovače na kabelu, t… nový
Stefran 21.04.2019 23:47
Stefran
Mě je sympatičtější to první, ale jsem silnoproudař a anténama jsem se (naštěstí) zatím zabývat nemu… poslední
ml1 23.04.2019 14:00
ml1

Zkontroluj koax kabel, anténu(rovinnost prvků) a vyndej všechny rozdělovače a spojovače na kabelu, tedy pokud je tam máš.
Jiný vysílač v okolí není?
Ze sít - antén jsem měl české i polské a české z Plzně bez zesilovače mi ukazovalo lépe: https://shop.atoselektro.cz/tv-antena-sito-velke-plzen_d426.html

Za mě hned tu první: https://www.euronics.cz/venkovni-antena-solight-hn53-lte-17db-uhf-21-69-kanal-sodhn53lte/p480085/

Mě je sympatičtější to první, ale jsem silnoproudař a anténama jsem se (naštěstí) zatím zabývat nemusel. Časem se taky budu muset o tom něco naučit, protože kolega, který měl to nádobíčko (spektrální analyzátor plus měřicí antény) na starosti nás opustil, zatím nikdo nechtěl měřit vyzařování ničeho, ale pořád reálně hrozí, že to někdo chtít bude.

Rozhodně nebrat vestavený zesilovač, zní to sice divně (dalo by se čakat, že se zesilovačem to musí být lepší), ale praxe je taková, že mizerný zisk antény se výrobci snaží dohnat mizerným zesilovačem a výsledek je dohromady mizerný. Jinak u dobré antény v kombinaci s dobrým zesilovačem je to jiné, ale to jsme v jiné kategorii.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru