Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Divný zvuk motoru závislý na otáčkách

Zdravím, jednou při jízdě po dálnici kdy jsem to hnal (nechci psát kolik jsem jel) mi motor spadl do nouzáku a ztratil tah, myslel jsem že třeba praskla hadice od turba vše tomu tak nasvědčovalo tak jsem dal auto na zvedák vše skontroloval podtlakové/tlakové hadice vše bylo ok žádné poškození nic, stačilo vymazat přes diagnostiku chybu (chyba byla typu: turbo manifold nebo nějak tak) a auto zase jelo jak mělo (asi nějaký zkrat nebo co).. Tak jsem vyměnil snímač plnícího tlaku, regulátor podtlaku co reguluje lopatky turba a váhu vzduchu.. Zlepšila se odezva na turbu kdy se hned natlakuje s malou odezvou ale problém stále setrvává auto jako má výkon ale není to ono jak kdybych ztratil tak 20,40 koní.. A někdy při rychlém rozjezdu kdy motor vytočí 4000otáček motor někdy jako kdyby cukne a třeba na půl čtvrt vteriny ztratí úplne vykon a pak zase ok turbo tlaci uplne normalne jako kdyby doslo palivo... A je divny zvuk motoru do 2750 otacek ma motor divny chrastivy zvuk a moc nejede (svody praskle nejsou ani tesneni) a potom nad 2750 se jako kdyby prepne a ma uz normalni zvuk a jede jak má jenze kdyz ho moc vytocite ma nekdy tendenci vynechavat.. Ale pritom podle palubaku s okamzitou spotrebou ma paliva az az.. Byl jsem na kontrole vsech vstriku a mechanici ze 6 autoservisu rikali ze vstriky jsou naprosto v poradku volnobeh je pravidelny nekolisa jak pri zahratem tak studenem motoru, vstrikovace neprosakuji nic.. Tankuji vzdy jen na benzine nebo ONO + aditiva davam, pred 20000km jsem menil palivovy,vzduchovy atd.. Filtry vcetne oleje, rozvodu atd.. Vetsi klasicky servis.. Je to auto jako kdyby do tech 2750 línější a nad uz je to lepsi jak se zmeni ten zvuk motoru na takovy jaky ma byt.. Vsechny hadice atd.. Cidla vse jsem kontroloval a ok.. Ale vsiml jsem si ze u palivoveho filtru kde jsou 2 pripojky na palivac tak na 1 pripojce mi trosicku prosakuje nafta to ale nemuze mit vliv ne? U palivaku neni vysoky tlak.. Zkusim tu hadicku jeste spojkou upevnit a uvidim ale myslim si ze to nebude ono.. Čím by to jeste mohlo být? Děkuji za každou radu.. Motor 1.9 jtdm 110kw 16v Diesel... Jo a diagnostika nic nehlasi..

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě dodám že před výměnou těch snímačů, regulátoru a váhy vzduchu diagnostika hlásila chybu P2014…
Lolik575 18.04.2019 13:17
Lolik575
,,zvuk motoru do 2750 otacek ma motor divny chrastivy zvuk a moc nejede,,,,,,,turbo k.o. ihned zkont…
007cz 18.04.2019 16:49
007cz
Turbo je v pořádku tlakuje v pohodě nehučí nepíská, žádný zvuk nevydává a vůli do předu a do zadu ne…
Lolik575 18.04.2019 21:06
Lolik575
videl jsi obě strany toho turba, výfuk a sání? ale píšeš že zvuk nejde od turba tak bude asi ok. těm…
007cz 19.04.2019 10:49
007cz
Dnes jsem to byl projet na dalnici auto na 6 kvalt jede pekne zrychleni je nekdy dobre nekdy se tomu…
Lolik575 19.04.2019 21:43
Lolik575
Jo a kdyz jedu na 6 kvalt a prejde hranice 3000ot. Tak motor uz zacina omezovat se na vykone a ztrac… poslední
Lolik575 19.04.2019 21:51
Lolik575

Turbo je v pořádku tlakuje v pohodě nehučí nepíská, žádný zvuk nevydává a vůli do předu a do zadu nemá žádnou a turbína je v pořádku neočesaná na to jsem se taky díval a olej to nežere.. To bude jen fakt nějaká blbůstka nějaký snímač ale za boha nevím jaký nic mě už nenapadá..

videl jsi obě strany toho turba, výfuk a sání? ale píšeš že zvuk nejde od turba tak bude asi ok. těm čidlum bych moc nevěřil, nastartovat by mělo jít jen s jedním čidlem ale diag. vyhodí závadu. chce to diagnostiku se zápisem dat a sledovat data v okamžiku projevu závady.

Dnes jsem to byl projet na dalnici auto na 6 kvalt jede pekne zrychleni je nekdy dobre nekdy se tomu moc nechce ale cukani ustává ted spise jako kdyby se tomu nechtelo.. Ale to je jen chvilkama kdyz jedete normalne tak je to celkem ok ale jakmilr seslapnete plny plyn tak to jako kdyby vubec netaha nebo je to linejsi (tezko se to popisuje) ale napr kdyz se chcete rychle z benzinky rozjet na dalnici tak musite na ten plyn fakt opatrne ten motor rozuzlit kdyby jste dal plny tak to vubec nepojede a pomalinku pridavat plyn a rozjet se tak je to ok.. Zkusim tu diagnostiku ale az bohuzel v utery.. Kdyby nekdo vedele cim by to proboha mohlo byt tak bude velmi vdecny.. Starty teple studene drzeni volnibeznich otacek vse je naprosto perfektni.. Ale vsiml jsem si pres diagnostiku za par stovek ze kdyz stoji motor na volnobehu je motor ve 30-35% zatížením což asi nebude ok kdyz motor stoji na miste nehybne ne? A kdyz jedu tak to klesne na 5-10% pri normalni jizde po rovince s lechtajicim plynem..

Jo a kdyz jedu na 6 kvalt a prejde hranice 3000ot. Tak motor uz zacina omezovat se na vykone a ztraci tah pod 3000ot je to ok nad uz je to horsi jako kdyby nevedel jestli ma zrychlit nebo zpomalit.. To fakt bude nejaka absolutni blbustka ale proboha co???

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru