Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Schodiskovy automat

Klasicky panelak, uprostred vytah, okolo vytahu schody. Zrusili schodiskovy automat na svetlo, dali led s cidlom. Problem je, ze to dali na miesto povodneho svetla, oproti vytahu, takze cidlo zachyti pohyb tak az na 3-4 schode. Dalsie svetlo resp. cislo na medziposchodier zatial nepripada do uvahy kvoli montazi elektriky. Idealne riesenie a co hladam: nejake riesenie, ktore by fungovalo tak, ze zazne svetlo ktore by zachytilo pohyb plus svetlo o jedno poschodie nad a pod. jedze nevieme smer pohybu po schodisti. Ak by bola potreba dalsieho kablovania , to by nemal byt v stupacke problem. Alebo iny napad? Nasiel som STX-1794, nieco ako toto, ale potrebujem minimalne 10 vstupov, na kazde poschodie.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Použít jiný druh čidla ve svítidle. Infračidlo "vidí" jen pohyb, mikrovlnné čidlo "vidí" (zaznamená…
mirektatra 07.04.2019 18:23
mirektatra
tam je problem namontovat sumrakovy spinac, nakolko to cidlo ma kludovu spotrebu okolo 5W, co je dos…
truhlik 08.04.2019 08:40
truhlik
"" to cidlo ma kludovu spotrebu okolo 5W"" To jako fakt? V tom případě vyhodit. To je pak skoro lepš… nový
Zerozero 08.04.2019 12:39
Zerozero
Nemeral som, ale nasiel som na nete na viacerych miestach, mozno info starsieho data, ze novsie kons… poslední
truhlik 09.04.2019 07:59
truhlik

Použít jiný druh čidla ve svítidle. Infračidlo "vidí" jen pohyb, mikrovlnné čidlo "vidí" (zaznamená změnu) i skrz některé konstrukce a tak rozsvítí dřív, než "světelné" infra... Dokáže někdy rozsvítit i když se jen přiblížíte uvnitř bytu ke vstupním dveřím, nebo teprve jdete po schodišti o patro níž.

tam je problem namontovat sumrakovy spinac, nakolko to cidlo ma kludovu spotrebu okolo 5W, co je dost pri 10 svietidlach . . . musel by byt vonku, neviem ako by sa to chovalo, ak by bol na chodbe, ktora je po zopnuti osvetlena, aby to nebolo tak, ze spinac zopne, cidlo zareaguje na pohyb, rozsvieti sa, ale v tom momente sumrakovy spinac vypne a tym sa zhasne osvetlenie . . .

Nemeral som, ale nasiel som na nete na viacerych miestach, mozno info starsieho data, ze novsie konstrukcie niesu tak zrave, preto odporucaju do obvodu zapojit sumrakovy spinac, aby to abytocne cez den netestovalo, ked by aj tak nezoplo
Inac mas pravdu, mam tu led 4w ktora svieti jak dabel :-), podla mna na tu chodbu uplne v pohode, to by som nechal len sumrakovy spinac a nech to svieti celu noc

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru