Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se starat o klimatizaci v domě

Dobrý večer, před pár lety jsme si nechali do ložnice nainstalovat splitovou klimatizaci od LG. Mimochodem to byl vynikající tah.
V podstatě jediné, co párkrát za sezonu uděláme, je vyčištění vnitřního filtru a ometení vnějšího výparníku. Jinak se jí nevěnujem a chladí skvěle. Stačí taková údržba? Nemusí se dělat nějaká desinfekce třeba jednou za rok nebo tak něco?
Předpokládám, že dokud fouká 6 °C vzduch, tak není důvod kontrolovat tlaky chladiva atp.
V podstatě hledám, co je potřeba udělat pro snížení rizika selhání v létě. Firma, co nám to instalovala, už neexistuje, tam se nedoptám.

Děkuji za názory.

Předmět Autor Datum
Máme Wiessmann klimošku, tam se jenom sejmou horní filtry na vstupu vzduchu a opláchnou se pod vodou…
iconek 02.04.2019 19:34
iconek
Mam klimu Fujitsu-Siemens, malo pouzivanu takze menim filtre kazdy druhy rok (mimo toho ich cistim v…
Villo27 02.04.2019 20:14
Villo27
Umýt filtry Jarem jednou za rok. Někdy se dělá takový plak který ucpe odpad vody a ta pak teče na po…
umfa 02.04.2019 21:25
umfa
Ve firmě se čistí klimatizace jednou za rok. Fitry se omyjí vlažnou vodou a pak do klimatizace nastř… poslední
kpz3 03.04.2019 10:35
kpz3

Máme Wiessmann klimošku, tam se jenom sejmou horní filtry na vstupu vzduchu a opláchnou se pod vodou.Jsou plastové.
Jinak by se bordel do jednotky neměl dostat, ta naše se uzavře po vypnutí.

Bakterie a smrad taky neřešíme, klima se po ukončení funkce sama vysuší, a pokud čidlo někde v útrobách zaznamená po půl hodině ještě nějakou vlhkost, zase se zapne a dosuší se.

Kontrolu tlaku média máme doporučenou po pěti letech od uvedení do provozu.Dělal to technik o Wiessmanna a zaručil těsnost minimálně po tuto dobu.

Mam klimu Fujitsu-Siemens, malo pouzivanu takze menim filtre kazdy druhy rok (mimo toho ich cistim vypratim a UV svetlom), na vonkajsiu jednotku si volam firmu co ich prefukne stlacenym vzduchom (som na siestom poschodi a mam dost strach z vysok). Kazde 2 roky ma to vyjde asi 50€. Tento rok viac, lebo sa prerabal byt a bolo vela prachu, cistenie vzduchu islo naplno

Umýt filtry Jarem jednou za rok. Někdy se dělá takový plak který ucpe odpad vody a ta pak teče na podlahu, tomu se dá předejít prolitím odpadu desinfekcí, opět stačí jednou ročně. Jestli nemáte nějaký multisplit kde by šla škoda do statisíců, tak to s kontrolou tlaku chladiva nemusíte přehánět. Jednou za pár let to bez problémů změří kterýkoliv chladař.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru