Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jedlá soda versus soda na praní

No nevím, z chemického principu se mi zdá, že bude účinek horké vody větší, než směsi octa se sodou. Octan sodný se například používá k obkladům na otoky. A žere to nějak? Při vhodném poměru octa k sodě, se získá chemicky neutrální roztok. Ten žádné "žrací" účinky nemá.
Takže o nějakých silných účincích bych dost pochyboval. Také se na čištění odpadu dají koupit prostředky (Krtek) ale i tam je účinnou látkou právě
NaOH, jen ho tam je méně a jsou tam ještě přítomná nějaká další rozpouštědla. Ale je to podstatně dražší, než samotný louh a méně účinné.
Ten louh při rozpouštění cítit je, ale není to zas tak hrozné rychle se to vyvětrá. Ale je to nejlevnější a nejúčinnější.
Jen je potřeba drahou polovičku přesvědčit, že to není smrad, ale nová vůně, vyvinutá právě pro moderní prostředky do domácnosti a že to navíc má účinky na vyčištění vzduchu od bakterií, koberce od roztočů a trámy na půdě od červotoče. :-D8-)
Jinak jedlá soda si myslím, je jen čistější forma sody na praní, takže asi účinky budou stejné.
Teda i když trochu kecám. Jedlá je Hydrogenuhličitan a prací je jen uhličitan, takže nějaký rozdíl asi bude. Ale jsem mizerný chemik, je možné, že po smíchání s vodou se z uhličitanu sodného taky udělá hydrogen uhličitan. To si teď nevzpomenu.
Ale vím, jak to nedělat. Jednou jsem byl v nějaké firmě dělat a přilítly tam dvě sanitky s houkačkou. Pak jsem se dozvěděl, že čistili odpad v
kanceláři. Nasypali do syfonu granule hydroxidu a zalili litrem kyseliny solné. Utrhlo to umyvadlo od zdi a pocákalo a zranilo tři lidi.
Tak teda asi nee. :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny