Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doplnění předních mlhovek do Fabie - jak nejlépe?

Ahoj, máme starší Fabii 1 bez předních mlhovek. Ty jsme teď dostali ať si je domontuji. Sice s elektro dělám, ale do elektriky auta jsem ještě nezasahoval. Předpokládám že dodělané přední mlhovky budu spínat samostatným tlačítkem na palubce jako u Felicie, nevyměním a nepoužiji sdružený vypínač světel vlevo jak to u Fabií bývá. Spínač bude ovládat relé, to bude mlhovky rozsvěcet. Dotazy: v takovém případě se dává přidané relé k ostatním původním relé do volné pozice, nebo je to jedno a relé dám prostě někde - kdekoliv? Když se dívám na seznam prodávaných relé, jsou různě nazvané - žhavicí, spínající ventilátor, čerpadla paliva, stěračů apod. Jsou tato relé nějak specifická, např. zpožděné sepnutí, atd.? Dle mého soudu potřebuji jakékoliv relé se dvěma správně dimenzovanými spínacími kontakty... Mlhovky bych měl jistit pojistkou - zase - doplnit kontakty do pojistkové skříně a jistit je tak, nebo použít kabelové pojistky?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/004025129-rele-645-cn-19392.html https://autodielyrs.sk/vy… poslední
Nuda 03.03.2019 20:36
Nuda

https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/004025129-rele-645-cn-19392.html

https://autodielyrs.sk/vypinac-spinac-hmlovky-felicia-predne

Poistky nožové 15A.

V každom prípadne vyber celý plošák, odmasti zo zadnej strany technickým liehom, pretri zo zadnej strany letované spoje kyselinou fosforečnou, fest znovu precínuj spoje roztaveným olovatým cínom aby sa hĺbkovo cín zalial a dosku zo zadnej strany prelakuj nitrocelulózovým, acetónovým šelakom.

Ak vrazíš do hmloviek 130W/12V H1 žiarovky 2700K, musíš poistky nahradiť za 30A. Tých 2x130W dáva jakš-takš zmysel ak chceš skutočne vidieť v hmle.
http://www.ascartuning.sk/sk-detail-907293-zarovka-h1-12v-130w.html

Hmlovky patria čo najnižšie do predného plastu nárazníka lebo hmla sa drží cca 25-30cm nad vozovkou.

Lepšie je nasadiť do plastu výkonné 30W LED hmlovky, lenže do starého šuntu cpať drahú srandu za 3500.-Kč za pár lámp sa neoplatí, hlavne ak sa hmlovky využívajú sporadicky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru