Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spojení drátů repro

Jestli jsem to dobře pochopil, tak máš u PC zesilovač 2.1, tedy příslušné bedýnky nejsou aktivní, nemají vestavěný zesilovač, jako mívají bedýnky k PC připojitelné přímo k PC bez zesilovače.
A chceš původní malé stranové bedýnky odpojit a místo nich zapojit bedýnky od věže.
Nedoporučoval bych nějaké pokusničení, bez zjištění několika věcí, protože hrozí možné zničení něčeho.
Impedance. Může být jak u bedýnek od PC tak i od věže pravděpodobně 4, nebo 8 ohm. Nejlepší by bylo, pokud to bude stejné. Jinak pokud připojíš nové bedny s větším odporem, nic se nestane, ale bude to hrát míň. Pokud naopak, zátěž bude mít menší odpor, může dojít k přetížení zesilovače a při velkém vybuzení i k poškození. Ale použitelné to je, pokud se to nebude vybuzovat naplno. Zesilovač má určitou rezervu. Impedanci (odpor) se dá přibližně zjistit multimetrem, nebo bedýnky rozdělat a bývá to uvedené na magnetu reproduktoru. Nebo také na nějakém štítku přímo na bedně.
Ale není mi jasné, proč z každé bedýnky vedou čtyři dráty. To nebývá běžné, normálně stačí dva.
Jediné vysvětlení, co mě napadá, že každá bedýnka má dva repro, basák a výškáč. A z mně z neznámého důvodu jsou repro vyvedené samostatně a výhybky nejsou v bedýnce, ale ve věži.
Ale v tom případě nelze oba repro v bedýnce jen paralelně spojit, pravděpodobně by mohlo dojít odepsání výškáče. I když by v soustavě 2.1 nedostal basy, i středy by mohly být dost.
Nejlepší by bylo pokud lze se do bedýnek podívat, zjistit jak to v nich je.
Pokud by to bylo jak myslím, pak by šlo přívodní dvoulinky paralelně spojit, ale do série s výškáčem dát jako jednoduchou výhybku kondenzátor. (svitkový, nebo elektrolytický bipolární).
V případě 4 ohmů asi 4uF, v případě 8 ohmů 2uF.
Možnost těch čtyřech drátů, že by v takové malé bedýnce byly použité dvoucívkové reproduktory, se mi zdá nepravděpodobné, ale možné je všechno.
A jak to vlastně bylo připojené původně k té věži? Tam je pro repro osm svorek??

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny