Předmět Autor Datum
Pokud máš v projektu jímku, tak už se někdo snažil vše vyřešit co nejjednodušším způsobem. Vsakování…
nerady 21.02.2019 14:41
nerady
Tou vodotečí se může myslet trubka která vede do potoka?Něco takového mám totiž přez silnici teď tam…
difo 21.02.2019 18:20
difo
Vodotečí se myslí nějaký potok. Pokud roura povede do potoka, který má dostatečný průtok tak by to a…
nerady 21.02.2019 18:47
nerady
Primarne haldu papiru. Namatkou vyjadreni hydrogeologa, jestli je to vubec mozny a pak schvaleni vod…
bahno 21.02.2019 15:29
bahno
Ještě poznámka. Pokud budou v okolí studně na pitnou vodu tak se ani nesnaž to měnit.
nerady 21.02.2019 15:36
nerady
Vsakem se rozumí co nehlubší díra kam bude vsakovat to nečistčí z čovky. Musí být až do propustého l… poslední
Cat 21.02.2019 20:13
Cat

Pokud máš v projektu jímku, tak už se někdo snažil vše vyřešit co nejjednodušším způsobem. Vsakování nechtějí moc vodoprávní úřady povolovat. Z domácí ČOV chtějí aby výpust vedla do nějaké vodoteče. Vsakování si představ tak, že na svém pozemku např. zahradě vyústíš v určité hloubce potrubí z jímky do štěrkového lože a voda se tam bude vsakovat. Ne všude ale to jde např v jílovitých půdách to asi úřad nepovolí. Záleží tedy na okolní zemině a místě vsakování. Nejdříve bych se ale zeptal projektanta domu proč tam dal jímku. Pokud neuspěješ tak pro informace o možnosti změny čištění odpadních vod bude potřebné zajít na vodoprávní úřad místně příslušný ke stavbě.

Vodotečí se myslí nějaký potok. Pokud roura povede do potoka, který má dostatečný průtok tak by to asi šlo. Záleží na tom čí je roura a zda s tím bude vodoprávní úřad souhlasit. Domácí ČOV s filtrací má pokud se dodržují podmínky provozu více jak 99% účinnost čištění. Musíš u ní ale dokazovat kam ukládáš sedimenty z čističky a zda dodržuješ podmínky provozu. Zatím se to moc nekontroluje, ale díky počítačům a udávání s tím musíš do budoucna počítat.

Primarne haldu papiru.
Namatkou vyjadreni hydrogeologa, jestli je to vubec mozny a pak schvaleni vodopravniho uradu - co vim, v posledni dobe se jim moc nechce. Pak takovy to klasicky kolecko ohledne stavebniho rizeni, vcetne vyjadreni sousedu a kdekoho...
Pokud je k dispozici dostatecne velky pozemek, je tu i varianta likvidace odpadni vody rozstrikem/zalivkou - s tim maji mensi problem, protoze je mensi riziko kontaminace podzemnich vod. Ale ten pozemek musi byt dost velky, u nas to tusimze povolujou od 700m^2(bez zaruky).

Vsakem se rozumí co nehlubší díra kam bude vsakovat to nečistčí z čovky. Musí být až do propustého lože, jinak neplní svou funkci. Ta díra je vysypaná štěrkem s danou frakcí. Jsou i vsaky takové plastové koše. Vše záleží jaké jsou podmínky v místě kde vsak má být.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru