Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak bude fungovat nabíjení více LiIon aku 18650 zapojených paralelně?

Uvažuji nad zapojením více kusů shodných LiIon 18650 paralelně a jejich společném nabíjení. Mám BMS modul pro nabíjení LiIon 18650 běžnou nabíječkou 5V/1A. Z něj je pak výstup na úrovni napětí baterie.
Chtěl bych, z několika těchto baterií (za účelem zvýšení kapacity), vytvořit trvalý napájecí zdroj pro mobil, ovládající paeger PG-03, pro dálkové ovládání pomocí "prozvánění" mobilem. Ovládá topení a hlídá narušení objektu chaty. V případě narušení objektu zasílá SMS zprávy.
Původní originální baterie mobilu, dobíjená přímo z tohoto paegeru, při nízkých teplotách nestačí, vybijí se a systém, vlivem nefunkčnosti mobilu přestává pracovat.
Nyní jsem sice zhotovil, pro tento mobil, přímé napájení 4V DC ze sítě, ale to má nevýhodu, že při přerušení elektro přívodu objektu, dojde rovněž k přerušení funkce. A vzhledem k tomu, že tedy tímto zařízením rovněž "hlídám" narušení objektu (zloději), tak je toto provedení nevýhodné.
Přívod a elektrorozvaděč je přístupný, možnost odpojení.
Takže, vzhledem k tomu, že mám dosti 18650, chtěl bych z nich vytvořit externí trvalý zdroj pro mobil, stále dobíjený přes ten BMS modul a z něj pak napájet ovládací mobil.
Jde v podstatě o shodné zapojení a nabíjení baterií 18650 jako je v power bankách. Pouze výstup není jako z nich 5V DC pro dobíjení, ale pouze 4V DC pro přímé napájení.
Myslíte, že to bude bez problémů fungovat?
Do mobilu mám zhotovený adaptér místo původní baterie a už nyní na něj mám zapojeno přímé napájení ze zdroje ze sítě a toto funguje.
Co se týče napájení z těch 18650, při jejich stálém nabíjení přes modul, který je odepne při dostoupení max. hodnoty napětí, to by snad neměl být problém. Jde mi pouze o to, zda a jak se budou tyto paralelně zapojené články nabíjet a jaká se dá předpokládat jejich životnost a změna kapacity, při takovémto stálém dobíjení. Díky za reakce.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny