Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak bude fungovat nabíjení více LiIon aku 18650 zapojených paralelně?

Díky za reakci. Co se týče toho "přelévání" kapacity mezi články, byla to dosti diskutovaná problematika, coi jsem čet, mezi modeláři, kteří tyto zdroje hodně používají. A názory se různily. Osobně mám ale shodný názor s Tvým.
Co se týká toho stálého provozního napětí, to budu asi muset nechat na těch 4V, aby v případě iniciace mobilu nedošlo ke kritickému poklesu a mobil nevypnul. To budu muset ještě odzkoušet a uvidí se.
A co se týče spojování těch článků 18650, tak já je nakupuju od Číňana pouze s nabodovanými pásky, takže se dají bez problémů pájet. Ale vnuk od bráchy si dělal (mají firmu a opravují packy pro jejich různá technická zařízení), jakousi "bastlenou" bodovku na články 18650, ze zdroje VN z mikrovlnky. Ale detaily neznám, pouze po mě chtěl, jestli mu nemůžu, ten VN zdroj, z nějaké starší mikrovlnky, sehnat.
A ještě k té regeneraci baterie k notebooku. Když je rozdělávám a vidím, jak jsou tam ty články "napraný" tak bych měl obavu, zda se mi je tam podaří dostat ty nový zpět. Zatím vždy jenom demontuju a články vybírám.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny