Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak bude fungovat nabíjení více LiIon aku 18650 zapojených paralelně?

Pokud se jedná jen a pouze o paralení spojení, nemusí mít články ani stejnou kapacitu. Chovají se stejně, jako spojené dvě vodní nádrže. Pokud z nádrží odebírám vodu, hladina u obou je stále stejná (spojené nádoby).
Vzájemně si hlídají napětí,které je pak u všech článků stejné. Pak silnější článek dodá více energie, slabší méně, ale stejně jak u těch nádrží. Celkově pak dodají součet. Nehrozí tak dřívější vybití některého z článků. Pouze při vlastní spojování pozor na stejné napětí. Ale myslím,že rozdíl napětí řádu nějaké desetiny voltu nebude mít nijak brutální následky. Prostě zkusit připojit a třeba měřit vyrovnávací proud. Trvalé připojení na zdroj jak píšeš by mělo fungovat. Ale vzhledemk tomu, že lionky nemají moc rády trvale max napětí, trvalé dobíjení bych zvolil o něco nižší, než je napětí plného dobití. Třeba 3,8V, kapacita by byla o něco menší, ale myslím, že ne o moc. Tím by byla životnost větší.
Když už jsem tady, dotaz. Nemá někdo vymyšlený nějaký jednoduchý způsob, jak bez vhodného zařízení podomácku nabodovat vývody na 18650 články? Nechci letovat, z důvodu možného poškození. Mám nové, bez vývodů a chci regenerovat baterii do notebooku. Mám obavy, abych to pokusy neprostřelil zkrz.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny