Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak bude fungovat nabíjení více LiIon aku 18650 zapojených paralelně?

Díky. To že musí být články v paralelním zapojení, co nejvíce shodné, s tím počítám. Jde o baterie z jednoho staršího packu od notebooku, takže shodný výrobek, předpoklad shodné parametry a naměřena shodná napětí při nabití. Jejich kapacitu ale nezměřím, měřák na to nemám. Ale opět předpoklad je, že by rovněž mohla být přibližně shodná.
Teď mě ještě napadlo. Pokud bych ten mobil napájel tím síťovým zdrojem, který dává přesně 4V DC a na ten přívod napojil přímo paralelně LiIon článek 3,6 V (nebo víc článků), tak by ten článek (ky) nemohly být přebity, vzhledem k nastavenému napětí na síťovém zdroji, jejich napětí by bylo stále udržováno, nevybíjely se a v případě vypnutí síťového zdroje by teoreticky, po určitou dobu, mohly napájení mobilu zajistit. Ne? Jde o poměrně kratší dobu, pouze aby zařízení bylo schopno odeslat SMS o narušení objektu (zařízení má, včetně mobilu, odběr poměrně malý). Což by bylo ještě jednodušší. Vlastně takový "dlouhodobější kondenzátor". :-D Co říkáš na to?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny