Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zapojení set-to-boxu

Set-to-box má vstup anteny RF in výstup RF out. Mimo jiné výstupy TV SCKART a HDMI. Bude s-t-b fungovat propojím-li RF out s ant.vstupem TV?
Díky za odpověď.

Předmět Autor Datum
jo. normální je používat pro digitální signál hdmi výstup, kvůli šířce pásma = ostrosti obrazu. omez…
lední brtník 20.01.2019 15:07
lední brtník
Televize má HDMI, ale mám obavy, zda budu moci nahrávat TV pořady. Mám TV se zabudovaným HDD a mohu…
Jungwirt 20.01.2019 15:21
Jungwirt
A což to přímo zkusit?To je tak pracné a složité zapojit HDMI kabel?Typ TV a STB jste stejně neprozr…
Karel04 20.01.2019 16:19
Karel04
tak nahrávat program co ke mě dorazí v "kvalitě" ~500 řádků / 8.5 MHz asi nemá velkou cenu. telku s…
lední brtník 20.01.2019 17:09
lední brtník
Z hlediska kvality obrazu je v dnešní době nezbytné použití HDMI propojení. Pokud STB disponuje anté…
Zerozero 21.01.2019 02:06
Zerozero
Děkuji Vám za vyčerpávající odpověď. Mám právě TV LG tak použiji ext.HD. Přeji prima den.
Jungwirt 21.01.2019 15:07
Jungwirt
Tazatel neuvádí typ STB, ale co jsem zatím viděl, ty, které měly modulátor, tak byl výstup analogový…
jirka44 21.01.2019 08:10
jirka44
Děkuji za odpověď. poslední
Jungwirt 21.01.2019 15:10
Jungwirt

jo.
normální je používat pro digitální signál hdmi výstup, kvůli šířce pásma = ostrosti obrazu.
omezený anténní rf out je podřadné kvality. to samé starý scart.

jestli stará televize nemá hdmi vstup, patří buď jako kukátko na sledování domovního zvonku, nebo k popelnici.

Z hlediska kvality obrazu je v dnešní době nezbytné použití HDMI propojení. Pokud STB disponuje anténním výstupem s modulátorem, je to určeno pro staré TV bez jiného vstupu. Také tam je provedena smyčka, takže tudy i prochází signál od antény zkrz STB do TV. Takže tak lze používat jednu anténu pro napájení STB i TV. Například využitelné pro třeba nahrávání na STB na flash a sledování TV na jiném kanálu. Pokud však TV nemá tuner na novou normu DVB-T2, brzo možnost zanikne. Neschopnost TV přijímat T2, je ostatně hlavní důvod používání STB.
Co se týče nahrávání pořadu na TV, prostřednictvím STB, je nutno vzít v potaz funkci. Nahrávání pořadu na HD televize přes STB a HDMI, pravděpodobně nepůjde. Nevím jestli všechny TV, ale u TV LG, se při takovém pokusu zobrazí hláška že nahrávat pořad z HDMI nelze.
Otázka je, jak by to bylo přes modulátor STB. STB přijme signál DVB-T2, zpracuje a vyšle pomocí HDMI. Dále signál pošle do modulátoru, kde se vytvoří nová nosná a vyšle do anténního vstupu TV. Nevím, jak je to řešeno, ale předpokládám, že vysílaný signál bude ve starší normě DVB-T1. (samozřejmě předpokládám, že se jedná o STB pro DVB-T2). Ale také je možné, což bych považoval za zastaralé, že by dokonce modulátor vysílal analogově. Pokud TV dostane signál přes anténní vstup, nahrávání pravděpodobně půjde. Ale nepůjde sledovat jeden program a nahrávat jiný. To proto, že modulátor dostává pouze signál zpracovávaného pořadu a jiný tam není. Samotná TV to dokáže buď tak, že má dva samostatné tunery, pak se jedná o pořady libovolné, nebo jeden tuner a dokáže zpracovat dva pořady ze stejné frekvence. Ale z antény signály má, z modulátoru STB nemá. Jsou i STB, které mají funkci nahrávání jednoho a sledování jiného programu, ale pochybuji, že by to šlo do modulátoru. Tam se jedná o nahrávání samotným STB.
Každopádně signál z modulátoru bude tak špatný, že bych to pro HD vysílání nepoužíval. Mnohem jednodušší je propojit TV přes HDMI a pro případné nahrávání připojit HD k STB. Myslím, že snad všechny nové STB nahrávání přes USB umožňují. Pro nahrávání jiného, než sledovaného pořadu koupit odpovídající STB, který to umí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru