Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Perlátor neperlí

Mechanizmus perličov je založený na podsávaní strhávaného vzduchu cestou vloženého plastového, dierovaného krúžku za gumovým tesnením medzi vnútorným (bombírovaným sítkom). Jednoduchý princíp vývevy sthávaním vzduchu prudkou zmenou vodného tlaku medzi rozdielnou veľkosťou priestorov.

Na tlaku vody takmer nezáleží, perliť musí na výstupe vždy v rozhraní od 1bar po 10 bar pri plne otvorenej batérii. Bežný tlak z IS dodávaný vodárňami je v priemere 5,5bar, výškou tlak klesá pokiaľ si na 12-etage paneláku postavený ako bonus hore, ta het až na Jankovom vŕšku.

Rozdiel tlakov je v bytovkách nepatrný. Tlak 5,5 bar tlačí kolmo do výšky vodného stĺpca 55 metrov od zdroja, vypočítané podľa nejakého "packalovho" zákona po dobe, keď sa medzičasom dávno okúpal Archimedes vo svojej vani, ktorý netušil, že sa objaví Evangelista Torricelli s jeho hydrodynamickým zákonom o výtoku.

Je možné, že v predajni sa niekto hral s perličom, vypadli niektoré sítka, (ukradol ich zákazník), plastový dierkovaný krúžok je vložený nesprávne alebo je zostavený v nesprávnom poradí vložený za sítkami.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny