Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prvni krytina nebo izolace?

Najprv krytinu, nech ti do strechy nezateká. Ale začni s výmenou krytiny až na jar.

V prípade nederavého, jakštakš funkčného asfaltového pásu začni s výmenou tepelnej izolácie medzi trámami kedykoľvek, aj dnes poobede, či zavčas zrána, ešte za hmly a rosy.

Čím chceš striekať? Však sklenná vata či kamenné vlákna (nobasil) majú vynikajúci tepelný koeficient prechodu tepla. Škoda ho meniť. Navyše, ten bordel, poštípaný na paprčiach, až za ušami, budeš sa ošívať aj týždeň po odstránení pichľavej, sklenej vaty. Prekry sklo napríklad sadrokartónom a na to švacni ako bonus striekanú izoláciu.

Polyureretan nastriekaný do výplní dutín sa časom furt rozpíná, môže ti vyrvať late alebo uvoľniť sadorokartón. Vhodné je nafúkať do dutín papierovú drvenú cupaninu, ktorá je napustená boraxom.

Laminovaný, pozinkovaný plech môžeš porád švacnúť na asfalt priamo uchytené šraubami do oprknenia (zadoskovania) v prípade sedlovej strechy.

Od plechu ťa odhovorím, je v prípade prudkých dažďov alebo krúpov dosť hlučný ak máš obývané podkrovie, lebo budeš počas noci sporadicky vyrušovaný zo sladkého spánku bubnovaním. Niekomu to síce nevadí, drichme, ako zabitý aj keby mu na strechu tanky padali.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny