Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak správně navinout cívku strunové sekačky

Nocturneop -- dělat to po každém převinutí je fakt nesmysl-- Myslím, že než se s tím trápit, tak třeba polít cívku vodou z var, konvice je otázka pár vteřin. Cívka se nenavíjí několikrát za den, el. strunovkou se neseká hektar. El strunovky mají zpravidla speciální hlavu pro daný stroj a nějaká lepší stejně nepasuje. A stejně by to nepomohlo. U velkých hlav a silných strun, dochází k tomu, že se struna musí ohýbat přes průvlaky a vzhledem k síle struny to jde dost těžko. Tím má struna v průvlaku velký odpor a tření zabrání zpětnému smotání.
U malých hlav el.sekaček je struna na menším průměru, tím má větší schopnost se rozvíjet. Tenká struna v průvlaku málo třením drží, tím dojde k uvedenému jevu.
čumil_old, -- miran. -- Samozřejmě se nic ve výrobě nestabilizuje, ale ten nylon má vlastnost, že i při normální teplotě, si po čase zapamatuje tvar. Cívka se namotá, utáhne a zajistí. Než se prodá, může být ve skladu i dost dlouho. Za tu dobu si tvar návinu zapamatuje. Proto se nová cívka nerozvíjí. Lze se o tom přesvědčit koupením svitku nové struny volně navinuté bez cívky. I po rozbalení a uvolnění se rozvíjí jen málo, nebo vůbec. I po natažení má snahu se sama svinout.
Tedy to není špatným návinem, ani špatnou strunou. Tím ohřátím se té paměti trochu pomůže. 8-):beer:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny