Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kurník pro slepice - zima

Zdravím, řeším teď takové dilema co změnit na kurníku přes zimu. Když mrzlo -10C tak jsem nechal kurník s minimem ventilace. Slepicím tam přes noc (-10) neklesla teplota pod +5C, avšak docela hodně se rosily stěny.
Ventilaci jsem otevřel, vlhkost zmizela, ale je tam teda mnohem větší zima, při -10 je uvnitř kolem 0 až -3C ale slípky nevypadají, že by jim to nějak extra vadilo. Tak nevím, zda to mám přivřít na úkor té vlhkosti(bojím se plísní), nebo raději nechat větší zimu ale sucho. Kurník je postaven uvnitř garáže, takže nijak tam netáhne.

Předmět Autor Datum
Je to stejné jako doma. V zimě otevřít dokořán jen na omezenou dobu (vyvětrat). U slepic je ta zálež… nový
nerady 03.01.2019 20:20
nerady
Kur hrabavý potrebuje sucho, krytý, odvetraný prístrešok proti zrážkam, prirodzený ťah, len nie vlhk… poslední
Nuda 03.01.2019 20:45
Nuda

Je to stejné jako doma. V zimě otevřít dokořán jen na omezenou dobu (vyvětrat). U slepic je ta záležitost, že při teplotě pod +5 stupňů nesnášejí vejce, jelikož svoji energii spotřebují na svůj ohřev. Při velkých mrazech jsem používal topný panel na noční proud.

Kur hrabavý potrebuje sucho, krytý, odvetraný prístrešok proti zrážkam, prirodzený ťah, len nie vlhko a zdusený vzduch.

Pri strope prievan, zo spodku na bidlách tichý, utešený kľud a vianočný pokoj s podstielkou, ideálne 24 hodín vybavené fest osvetleným 800 luxov priestorom širokospektrálnou lampou s halogénovým vláknom 2700° K.

Ak máš v úmysle zbierať aj v zime vajcia, je nutné zachovať 20 hodín denný osvit v kurníku, kde ich naučíš žrať a piť. V opačnom prípad budeš živiť dobre kŕmené kury naplano, obrastené do tuku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru