Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Citroen C4 Picasso ?

Zdravím, prosím zkušené automobilisty o radu.
Řeším nákup ojetiny, manželce se líbí něco s vyšším posezem, kouká na C4 Picasso / Grand Picasso. Mě je to v podstatě jedno, chci něco spolehlivého, spíše ne naftu a manuální řazení. Do cca 150tis včetně úvodního servisu. Předtím jsme měli Ford C max 1.6 TDCi 66kW, sloužil cca 10 let bez problémů, v nedávné době však odešel 2x alternátor, pak i startér a nakonec turbo --> vzhledem k ceně opravy, riziku dalších investic a nájezdu kolem 250tkm půjde na vrakáč.
Slyšel jsem o problémech s elektrikou v Citroenech, nicméně pár lidí okolo mě starší Citroeny této verze má a bez problémů.
Je prosím ta C4 Picasso dobrá volba, případně s jakým motorem případně nějaká alternativa? Ročně najedu do 20tkm.
Díky!!

Předmět Autor Datum
C4P je luxusní kočár. Ale taky velký a těžší, zvláště Grand. Takže benzín do toho auta bude mít velk…
Prasak 28.12.2018 21:11
Prasak
Diky Ti moc za odpoved. Rozsirim tedy hledani i na C3P a zjevne ten grand nema velkej smysl. Me je c…
aki 28.12.2018 23:14
aki
Akorát co ti řekne na C3P manželka. Ono to je vzhledově trochu netradiční auto, zvláště přívrženci "…
Prasak 29.12.2018 18:41
Prasak
Jojo, přesně :D , zjišťoval jsem a C3P se jí nelíbí :x: Já s tím problém nemám... Teď jsem ještě roz…
aki 29.12.2018 19:32
aki
Vidíte, já se před časem zase ptal známých mechaniků na Forda a taky se netvářili nadšeně. Takže, ne…
miran 29.12.2018 20:07
miran
Taky bych souhlasil. Když jsem se bavil s mým současným mechošem na nový auto (ještě než jsem koupil…
Prasak 29.12.2018 20:30
Prasak
C4P (většího) jsme měli v širší rodině. Už není.. :-) Dotyčný přesedlal na Pažouta 5008. Osobně byc…
touchwood 29.12.2018 23:14
touchwood
Dík za tip, S-Max mám taky v hledáčku. Kia Carens neznam, podivam se, co je zac. No mezitim si na po… poslední
aki 01.01.2019 19:16
aki

C4P je luxusní kočár. Ale taky velký a těžší, zvláště Grand. Takže benzín do toho auta bude mít velkou spotřebu. Taky proto jich většina jezdí na naftu. A narovinu - koupit kočár, kterej stojí od půl mega výše (a v naftě ještě víc) jen za 150 litrů a čekat spolehlivost, to je protimluv. Ono to bude stejný, jako s jakoukoliv jinou ojetinou - nikdy nevíš, na jaký kus natrefíš, jak se k tomu původní majitel choval a jaký byl skutečný důvod prodeje, jestli stáří a nájezd, nebo poruchy. Takže nelze paušálně říct - dobrý, špatný.

Osobně mám C3P (za ty prachy pro rodinu dobrý vozítko). Jen je to nižší třída, komfort a kufr o kus menší, než u C4P, to jo. Ale ten vyšší posez je k nezaplacení. Když vidím Fabiatiky, jak jsou v tom narvaní, že ani dýchat nemůžou, tak se směju pod fousy.

Diky Ti moc za odpoved. Rozsirim tedy hledani i na C3P a zjevne ten grand nema velkej smysl. Me je celkem burt nejakej extra komfort, jde o bezny denni pojizdeni po meste + cca 100-150 km/tyden + 1-2x rocne cesta cca 3000km. Spotrebu bych tim padem prilis neresil, pokud budu mit u benzinove verze jakousi jistotu mensich nakladu na opravy.

Akorát co ti řekne na C3P manželka. Ono to je vzhledově trochu netradiční auto, zvláště přívrženci "koncernu" to těžce nesou, div jim nepraskne šašek vztekem, když s tou svou francouzskou krabicou předjedu nějakýho olítanýho "Pašíka v tédéíčku". Na dálnice to není, ale do města ideální auto. Vyšší posez, dobrý rozhled, kombinace velkých zrcátek a krátkýho zadku je ideální na parkování v přeplněných uličkách. I základní motor (1,4l, 70 kW) je do města dostačující, na rychlostních silnicích tomu však nad 100km/h dochází dech, zvláště když je auto plný. Ale taky to není dálniční auto.
Mám to už šestým rokem, najeto přes 100 tisíc km, bez závad, jen výměna náplní, brzdy, svíčky, preventivně jeden řemen a napínací kladku k němu.
To jen abys věděl, do čeho bys případně šel. Mimochodem - v základní bílé barvě je to auto hnusný, ale když chytneš nějakou antracitově šedou, nebo černou, to vypadá dobře. Ty bílý taky mají obvykle jen základní výbavu, ale i ta bývá vceku solidní.

Vidíte, já se před časem zase ptal známých mechaniků na Forda a taky se netvářili nadšeně. Takže, nekoukejte jak se tváří mechanici, a vyberte podle svojí úvahy a možností. Dnes snad neexistuje vyloženě špatné auto, může být jen více nebo méně povedený motor?

Taky bych souhlasil. Když jsem se bavil s mým současným mechošem na nový auto (ještě než jsem koupil C3P), tak mi doporučoval koupit si VW Transporter. Že to vyjde na náklady stejně jak osobák a není to o moc větší. Jenže dodávku nechci a on je zamilovanej do šáde a fauvé. Já měl tu do nebe adorovanou Oktávku a srala se mi taky. Takže asi tak.

C4P (většího) jsme měli v širší rodině. Už není.. :-) Dotyčný přesedlal na Pažouta 5008.

Osobně bych do toho v případě ojetiny fakt nešel, protože zrovna tyhle stroje jsou z pohledu případných servisních problémů opravdu oříšek. viz https://www.autorevue.cz/test-ojetiny-najit-pekny-citroen-c4-picasso-vam-da-dost-prace

Osobně bych se pohlížel po S-Maxu nebo KIA Carens (ten mám já a po 8 letech a 200 tisících km s ním nemám jediný problém - tohle byl nejlepší kup auta, co jsem kdy udělal). V obou případech ale taky záleží na tom, v jakém stavu ta auta budou. S určitým varováním pak ještě Opel Zafira - tam ale bacha na seroucí se elektroniku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru