Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nové vozidlo převoz z ČR do Belgie

Dobrý den,

dlouhodobě žiji v Belgii a rozhodl jsem se koupit auto. Nakonec to bude nová Škodovka a jelikož to vyjde levněj v ČR, budu si jí kupovat právě v naší domovině. Vozidlo bude uplně nové a rád bych se zeptal co je potřeba si vyřídit k tomu abych vozidlo na "převozních značkách" byl schopný odřídit do Belgie, kde si vozidlo prvně zaregistruji.
děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Sice v Belgii nežiju, ale nejdříve bych si zjistil jak to bude s dovozním clem a silniční daní.Aby n…
iconek 26.12.2018 15:19
iconek
Dovozní dan není, silnicni dan bude a jelikoz zde ziji dlouhodobe, musim mit vozidlo na belgickych z… nový
LilekC 27.12.2018 07:49
LilekC
Podle mě stačí to, co dává prodejce standardně pří prodeji nového auta, tedy technický průkaz, dále… nový
osobne 01.01.2019 10:28
osobne
A což se zeptat rovnou u prodejců Škoda? poslední
Karel04 01.01.2019 14:14
Karel04

Sice v Belgii nežiju, ale nejdříve bych si zjistil jak to bude s dovozním clem a silniční daní.Aby nakonec nebylo výhodnější zakoupit vozidlo rovnou tam a nebo jezdit na CZ značkách.

OT: Nevím proč prahneš zrovna po Schade.....za stejný peníze zakoupíš tři roky starší, solidně vybavenější vozidlo v Belgii, než nový holobyt od Škodovky.Ale to je jen můj názor.

Dovozní dan není, silnicni dan bude a jelikoz zde ziji dlouhodobe, musim mit vozidlo na belgickych znackach jelikoz jsem v belgii i registrovanej. kdyz je tam clovek dele nez 6 mesicu tak je povinnost si tam vozidlo registrovat. Kdyz te po teto dobe zastavi policie a zjisti, ze vozidlo neni registrovano v belgii a na belgickych RZtach.. tak ti zpetne dopocitaji vsechny mesice, ktere jsi mel uhradit za silnicni dan + tucnou pokutu...
JInak na skodovku jsem dostal velice zajimavou nabidku a vyjde to velice priznive

Podle mě stačí to, co dává prodejce standardně pří prodeji nového auta, tedy technický průkaz, dále ti dá papírovou převozní značku, která platí 10 pracovních dnů, je na ní uveden datum vystavení a je na ní možné jet pouze při převozu vozidla k registračnímu místu za účelem registrace. Také ti k autu dají anglicky psaný protokol s názvem Škoda EC Certificate of Conformity. Akorát si musíš sám obstarat zelenou kartu, tedy povinné ručení. To by mělo stačit k registraci vozidla kdekoliv v EU.

[skoda.jpg]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru