Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Babetta 210 - pokračování GO

Zdravím vás, přes léto jsem se snažil dát dohromady moji babettu. Chvíli jsem toho nechal, protože jsem neměl čas a teď bych v tom chtěl pokračovat.

Řeším teď hlavně to, že babetta nejde nakopnout. Když šlápnu, tak startovací čelisti neroztočí klikový hřídel a ten se ani nehne => nehne se ani píst ve válci. Rukou jde protočit celkem lehce.

Další věc je ta, že když babettou popojedu dopředu tak jde lehce, ale když chci jet dozadu, tak jde ztuha (zabírá motor a spojky).

Komprese ve válci je dobrá. Všechny čelisti jsem vyměnil. Všechno jsem odmastil. Přikládám video. Děkuji.

https://www.youtube.com/watch?v=PWZIa0wqcnU&feature=youtu.be

Předmět Autor Datum
Hneď je vidieť že ti to robí presný opak.. Ak ´´cúvaš´´ tak sa ti nesmie pretočiť motorom, no ako po… nový
patrik27 22.12.2018 19:02
patrik27
Ano tu pojistku mám nastavenou správně. To, že mně zabírá motor (když jedu do zadu), se stalo, když… nový
JanMK 22.12.2018 21:23
JanMK
A sme doma, je potrebné zistiť čo "ruplo" a spraviť to.. Ty ak zatočíš pedálami tak sa ti musí točiť… nový
patrik27 22.12.2018 21:28
patrik27
Tak za prvé - z videa to sice nelze úplně spolehlivě poznat, ale mám pocit, že motor nejenže nemá do… nový
czcharlie 22.12.2018 20:56
czcharlie
motor nejenže nemá dostatečnou kompresi, ale že nemá téměř žádnou Nevím podle čeho usuzujete, že má… nový
JanMK 22.12.2018 21:25
JanMK
Podle čeho? Píšu, že to z videa je špatně patrné, ale připadlo mi, že se protočil při otáčení spojko… poslední
czcharlie 23.12.2018 00:21
czcharlie

Hneď je vidieť že ti to robí presný opak.. Ak ´´cúvaš´´ tak sa ti nesmie pretočiť motorom, no ako pozerám na videu, tebe to motorom pretáča. Zrejme si niečo poskladal presne opačne(zle), teraz už len zistiť čo. A tu ´´poistku´´ na pravom boku pri pedáloch ktorá sa zacvakáva alebo odcvakáva pri prepínaní medzi šlapaním (ako na bicykli) a štartovaním motora maš nastavenú dobre ?

A sme doma, je potrebné zistiť čo "ruplo" a spraviť to.. Ty ak zatočíš pedálami tak sa ti musí točiť aj ten remeň ktorý následne roztočí ten štartovací bubon a ten náporom rýchlosti roztvorí štartovacie čeluste ktoré následne naštartujú motor, tebe sa neviem prečo netoči, teda točí ale iba ak točíš kolesom dozádu. Niečo si zle zrejme poskladal..

Tak za prvé - z videa to sice nelze úplně spolehlivě poznat, ale mám pocit, že motor nejenže nemá dostatečnou kompresi, ale že nemá téměř žádnou, ovšem to bude nejspíš některý z příštích dotazů až ti zase Babetta nepůjde nastartovat... Spojky jsou už podle zvuku špatně smontované, bez fotografií nebo videa z montáže ovšem jen jasnovidec určí chybu. Tady: watch máš detailně natočenou rozborku a sborku obou spojek včetně potřebného nářadí, tak se podívej co máš jinak. Videí najdeš na YouTube víc, tohle je první co na mě vyskočilo.

Podle čeho? Píšu, že to z videa je špatně patrné, ale připadlo mi, že se protočil při otáčení spojkou ručně a asi jsem navíc špatně pochopil to "rukou jde protočit lehce". Pokud ne pak je snad v pořádku, pokud ano a byla vyšroubovaná svíčka pak by se samozřejmě protáčel volně. Nicméně spojky jsou téměř jistě smontované špatně. Jenže to samozřejmě není vidět, proto ten odkaz na video.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru