Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boiler okce 125

Postup vypuštění bojleru (na zimu): uzavřít kulový kohout s červenou pákou na vodorovném přívodním potrubí k bojleru, otevřít na bateriích kohoutek (ky) teplé vody a pak otevřít ventil s červeným kolečkem na potrubí pod bojlerem. Voda vyteče spodní trubkou do odpadu. Kohoutky i ventil pod bojlerem nechat otevřený.

Doplnění radou pro celkové "zazimování" objektu s ohledem na vodovodní a odpadový systém.
V případě "zazimování" je ale rovněž potřeba vypustit vodu z veškerých trubek !!! V tom případě záleží na jejich vyspádování a vždy v nejnižším místě musí být možnost vypuštění vody. Pokud to neprovedeš a objekt promrzá, trubky mohou popraskat! Pokud máš vodu z čerpadla s expanzkou, rovněž toto je nutno vše odvodnit. Rovněž je nutné vyprázdnit všechny sifony pod umyvadly, dřezy, vanou (výtoky ucpat zátkami) a nádržku WC splachovače a rovněž i sifon mísy WC (ucpat novinami), nebo do něj nasypat cca 4-5 lžic soli.

Postup napuštění bojleru: zavřít ventil s červeným kolečkem pod bojlerem, páku kulového kohoutu pod bojlerem (přepad od pojišťovacího a zpětného ventilu) dát do otevřené polohy (dolů, nebo nahoru), nechat otevřený kohoutek (ky) baterií a otevřít přívod vody do bojleru kohoutem s červenou pákou na potrubí. Až začne z kohoutku(ků) teplé vody baterie(jí) téct voda, je bojler napuštěn a můžeš zapnout ohřev. Beze strachu!:-D
Vždy, pokud teče voda z kohoutků teplé vody, je bojler napuštěn!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny