Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypalujúce sa žiarovky

Zdravím, pred niekoľkými týždňami sme sa presťahovali do bytu a v dvoch izbách je stropné svietidlo (od pohľadu rovnaké) v ktorom sa rýchlo vypalujú žiarovky (cca 2 týždne). Stalo sa to viac krát a vždy v rovnakých pozíciach pričom jedna žiarovka v každej izbe svieti celý čas a ostatné sa vypalujú a raz sa stalo že totálne zbielela. Vymeniť celé či nejaká možná príčina.. Vďaka.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Přes všechny stesky na LED zdroje, kamarádce, milovnici klasických žárovek taky odcházely tepelné ko…
kejki 14.12.2018 08:33
kejki
když tam má tak vysoké napětí, tak jí nemusí střelhbitě odcházet jen žárovky, ale může to přetěžovat…
lední brtník 14.12.2018 10:09
lední brtník
Měřili to kvůli mým stížnostem, mají sice limit nahoru, ale taky počet měření, kdy ho můžou překroči… poslední
kejki 14.12.2018 18:20
kejki

Přes všechny stesky na LED zdroje, kamarádce, milovnici klasických žárovek taky odcházely tepelné koule vysokou rychlostí, napětí v síti běžně dosahuje hodnot 250V, rozvody nové, jen na chodbě starý lustr, ve kterém odcházely klasické žárovky jako naschvál, protože strop 3,5 m. Od instalace LED zdroje byl pokoj, štaflí netřeba. A když jí baví kupovat klasické žárovky a měnit občas taky tři za týden, její volba.

když tam má tak vysoké napětí, tak jí nemusí střelhbitě odcházet jen žárovky, ale může to přetěžovat zdroje ve všech spotřebičích doma.
v tom čezoportálu nejsem schopný něco najít, ale mají aspoň kontakt: 800 850 860 nebo https://www.cez.cz/edee/qf/cs/bsramjet/cez/napiste-nam
snad to místní zásahová jednotka může přijet přeměřit.

kdysi byla horní tolerance nižší, teď ty škody čez přenesl na zákazníky:

od 1.4.1993 230/400 V -10% +6%
od 2003 230/400 V +-10%

Měřili to kvůli mým stížnostem, mají sice limit nahoru, ale taky počet měření, kdy ho můžou překročit. Test trvá jen nějakou dobu, podle normy. Je tu solární elektrárna a údajně by lidi na konci větve od trafa měli nízké napětí. Takže ta část, která má rekonstruovaný přívod od trafa má smůlu. Zábavná historka - chytrá televize se při vyšším napětí prostě nezapne. Takže hledejte závadu jde-nejde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru