Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypalujúce sa žiarovky

Když už je řeč o LED žárovkách, přidám svou zkušenost. Koncem roku 2015 jsem nakupoval, ve větším množství, ze účelem kompletní výměny světelných zdrojů, LED žárovky na netu, od fi LEDTEchnics z Jihlavy, kde je prodávali tehdy, za výhodnou cenu 75,- Kč. Svítily dobře, ale nevydržely ani 500 hodin. Pak jsem je všechny, až na pár kousků, které jsem zkoušel opravit, reklamoval a firma mi peníze vrátila za celou dodávku. U všech docházelo vždy pouze k "přepálení" některé z diod, které, v seriovém zapojení, vždy přerušily okruh.
Částečně jsem tehdy s nimi "spolupracoval", neboť měli problém i s LED trubicemi, které byly sice OK, ale měly atypické vnitřní zapojení a pokud se zapojily dle běžných zvyklostí, vyrážely jištění. Dodnes je ale mám, ve třech kusech a svítí zatím stále a bez problémů.
Vzhledem k těm reklamovaným LED žárovkám, jsem, koncem roku 2016, provedl vlastní "amatérské", jednoduché, ale myslím že docela průkazné měření, jež jsem měl rovněž pro účely té zmiňované reklamace.
A tak je, pro zajímavost, přikládám. Jsou to ty LUMENIX 12W.
Ale v tabulce je i srovnání s klasickou žárovkou 100W a také první LEDka EMOS, kterou jsem, v době reklamace, koupil a pak jsem jimi nahrazoval ty vadné LUMENIX.
Zajímavé je zjištění při měření i u té žárovky EMOS, kdy je deklarovaná svítivost 806 lm, a byla výrobcem deklarována jako ekvivalent klasické žárovky 60W, ale přitom "dávala" hodnotu osvětlení lepší, než klasická mdlená ("bílá") žárovka 100W.
A i v současné době, jak žárovky EMOS 9W a ty mnou uvedené, dnes zřejmě nejvýhodnější v poměru výkon/cena/reklamace, BestLed 9W, mají parametry svítivosti jako ta první EMOS v tabulce (cca 800-900 lm) a vykazují hodnotu osvětlení shodnou s klasickou mdlenou žárovkou 100W.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny