Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypalujúce sa žiarovky

Asi by to chtělo změřit napětí, může tam být větší přepětí. Ale spíš bych očekával, že je to nekvalitou žárovek.
Co je v EU zakázáno tepelné koule vyrábět, myslím, že se dováží z Číny a kvalita je pochybná. Pokud žárovka zbělá, znamená to, že se do ní dostal vzduch. Vlákno pak zhoří a vnitřek baňky se pokryje bílým povlakem kysličníku wolframu.
Doporučuji přejít na LED, jejich kvalita výrazně zlepšila úroveň a světlo je velmi podobné žárovce. Lze vybrat s různou teplotou světla, klasické žárovce odpovídá asi 2700st.K. Ale já mám raději cca 4000st, což je podobné halogenu. Ale právě takové jsou méně k sehnání. Úspora energie je nezanedbatelná. Ale doporučuji spíš nějaké značkové,i když dražší. V Česku prodávané EMOS jsou v Tescu velmi levné, ale vydrží velmi málo. Lze sice reklamovat, ale já si nikdy neschovám účet. Takže už jsem jich 12Wattových vyhodil několik a už je nekoupím.
No nevím, teď jsem koupil OSRAM, ale na krabičce je také China, tak uvidím. Zatím jsem se s těmi desítkami tisíc provozních hodin nesetkal. Alespoň u těch s větším výkonem okolo 12W. Přehřívají se a když neodejde některý čip, tak vyschne kondenzátor ve zdroji. Tak uvidím u těch "značkových" :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny