Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sháním tenkou prodlužku

A opět reakce o ničem. Jen stále nesouhlasíš, ale stejně se nikdy nedozvím jakékoliv zdůvodnění. Taková reakce je naprosto k ... Zdá se mi, že sám tomu rozumíš jak koza petrželi, jen se domníváš že je to špatně a i kdyby ti to někdo vysvětloval jakkoliv, nepochopíš.
Ještě jednou pro příliš chytré: Nikde není zakázáno táhnout prodlužku ven. I když mnou doporučená dvoulinka není přímo určená ven, přesto je to vedení odolávající šíření plamene a s dvojitou izolací. Mechanická odolnost proti poškození je srovnatelná s jinými kulatými kabely v PVC izolaci. Pokud koncová zásuvka a přípojené zařízení, není odolné vodě, lze chránit proti vodě jiným vhodným způsobem. Že ne?? Podívej se někde na větší stavbu, kde běhá jeden bezpečák za druhým. Třeba na míchačku, připojenou do prodlužováku. Běžnou vidlicí. Pro případ deště to bývá různě zakryté. Proč je bezpečák nevypere?? Pohyboval jsem se po takových stavbách hodně, opravoval svářečky, kterými svářeli sítě do betonu. Různě po stavbě, téměř vždy přes prodlužku, jinak to v praxi nejde. Spoje často zakryté plastovou krabicí, nebo ovázané silnějším plastem. Proč to bezpečáci trpí, když to nejde??
Samozřejmě svévolně poškodit lze cokoliv. Ale pokud bude někdo řezat nožem do kabelu, nepomůže žádná norma, kdyby byla sebepřísnější. A co se týče samotného řetězu za zabezpečeným zdrojem v zásuvce, už je to mn.
Navíc další ochranou navíc je proudový chránič.. Pokud by krytí bylo nedokonalé a objevil se svod, chránič to vypne. Vypne i v případě svévolného dotyku. Klidně ti předvedu, jak chránič vypnu holou rukou, je to jak sáhnout na el. ohradník.
Tak už mi konečně sakra napíšeš, čím je to tak životu nebezpečné a trestné, pochybuji. :-D:puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny