Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sháním tenkou prodlužku

Už jsem si myslel, že dál nebudu reagovat, ale protože se ještě vyskytlo několik reakcí, ještě se k tomu vrátím.
Pro E250TD To je fakt, ale předpokládal jsem, že se jedná o to, když přívodní kablík za zdrojem délkou nestačí.
Pro Kachlík Konečně jeden správný názor... To je jedno z možných řešení, Dokonce i já(!) jsem to tak u sestry realizoval. Pro nízkopříkonové LED, nehraje velkou roli úbytek napětí. Pro delší žárovičkový řetěz se už úbytek napětí může projevit. Problémem ale opravdu může být případná reklamace v případě nastavení vodičů. Jinak běžně se dnes prodávají outdoor řetězy se zrojem 24V a celkem dost dlouhým vodičem za zdrojem. Ale někdy nestačí.
Pro Kenav. Projdi se po některém náměstí nějakého města. Samotné řetězy jsou na mn. Ale někde na objektu (stromu) je krycí krabice se zdrojem a k tomu vede normálně kabel nn. To bude trestné pro ty města? Proč by se měla tenká prodlužka změnit v topný kabel? Těmi desítkami mA, co teče k tomu LED zdroji?
Pro PLV Kde je zakázáno tahat ven prodlužku? Nikdy jsem o tom neslyšel. To by nebylo možno venku použít skoro nic, co nemá kabel až do domu. Prodlužky jsou zpravidla od toho. Natažená prodlužka se z hlediska revize nepovažuje za elektroinstalaci. Samotná prodlužka podléhá revizi, ale ne v domácím sektoru.
Pro RCE Konečně někdo, kdo z toho nedělá přehnanou vědu. Vcelku správné a přijatelné řešení. Pokud je krabice odolná vodě a zásuvka je navíc chráněná chráničem, je to v pořádku.
Pro Prasak - K celému příspěvku: A o tom to je. To je ten důvod, že jsem napsal to s čím množství lidí nesouhlasí. Pokud bych napsal, že to musí být přesně podle norem a ještě je ocitoval, došlo by s velkou pravděpodobností k tomu, že ten kdo to chce dělat a přečetl to, řekne si že to beru moc vážně a vyprdne se na to a udělá to podle sebe. A jak píšeš. V neznalosti udělá hotová zvěrstva. A tak proto, jsem napsal, co jsem napsal. Asi ne tak, jak by se to notorickému normožroutovi líbilo, ale tak, aby to bylo pro laika srozumitelné a přijatelné. A přesto, aby to bylo maximálně bezpečné i v takovém provedení. V podstatě, vedení tak, aby nehrozilo mechanické poškození, spoje a zdroj chránit před vodou a připojit přes proudový chránič. Myslím, že pro bezpečnost se víc udělat v podstatě nedá. Už samotný chránič dělá zapojení velmi bezpečné, při dotyku odpojí v čase nepřekračující nebezpečnou dobu působení proudu.
Pro RCE -- Prasak ""co si lidi dokážou vyrobit, někdy valím"" A to je ono jak jsem napsal výše -- lépe tak, jak jsem radil, než tak jak to někteří udělají sami. K tomu blafnutí. No stát se může ledacos, ale právě v tomto případě by to asi byla ohromná náhoda, není co by blaflo, i samotné kabely jsou odolné vzplanutí a mohlo by k tomu dojít snad jen při mechanickém poškození, ale psal jsem, natáhnout tak aby nebezpečí nehrozilo.
Yarda :-D:-D:-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny