Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sháním tenkou prodlužku

Dobře vyhýbavá odpověď. Takže ty také nevíš jak to tedy má být a jen se domníváš, že já to mám špatně.
Nechci popisovat, jak se staví dům. Jen, když mě kritizuješ, chci vědět jestli to tedy víš. Zase připojení spotřebiče na zahradě není jako postup stavby domu. Stále píšeš, že můj postup je nebezpečný, že to je trestné a podobně.
Ale pokud to tvrdíš, měl bys být schopný říci, ČÍM JE TO NEBEZPEČNÉ. Zatím jsi ani nenapsal, jak to má být, ani v čem je moje řešení nebezpečné. Tedy je tvoje kritika jen plané plácání na základě domněnek, bez konstruktivní diskuse.
Teorie a praxe je často jiná. Velmi pochybuji, že někdo, kvůli osvětlení vánočního stromku bude budovat pevný přívod někam na chodník, nebo na zahradu, tam umístí předpisové přípojné místo, nechá zrevidovat a pak bude používat několik dnů o Vánocích. Slušná investice, pro pár žároviček o Vánocích. Samozřejmě přípojné místo musí být v blízkosti stromku, aby se do něj mohl umístit zdroj. Pak se rozhodne že se osvítí ještě jeden strom, dvacet metrů daleko. Vybuduje se vedení k dalšímu místu, a tam další pevný přípojný bod.
Asi tak?? Nenech se vysmát. Pevně věřím tomu, že bys to tak nedělal ani ty.
Takže, ta moje "lidová tvořivost" vychází z toho, že vím, jak se to většinou dělá a ve snaze, i když to není zcela eňo ňůňo, aby to bylo v rámci možností dostatečně bezpečné.
Ještě jednou se ptám, ČÍM JE TO NEBEZPEČNÉ A JAK TO MŮŽE OHROZIT ŽIVOT???? To je základní otázka. Normy samy o sobě nejsou ničím. Normy jsou jen vodítkem. K normám je potřeba používat zdravý rozum. Pokud si myslím, že je něco nebezpečné musím také vědět proč a pak aplikovat normy. Za svoji čtyřiceti letou praxi, jsem se setkal s dost případy, kdy bylo vše podle norem a přesto vznikl úraz. Tam byly normy a chyběl rozum.
Tak teď už mi konečně napíšeš čím je to nebezpečné, nebo zase jen že je to špatně a "největší nebezpečí, ohrozit životy." To dokáže každý. Ale napsat zdůvodnění, a vysvětlení proč, na to je potřeba něco vědět...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny