Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sháním tenkou prodlužku

Abys přiskřípl kabel do okna a okno šlo dovřít, se mi zdá dost nemožné,pokud tam není mohutná škvíra. Ale třeba chceš nechat okno mírně nedovřené. Ale asi by bylo nejlepší, i pro příští použití udělat někde díru na provléknutí.
Samozřejmě udělat díru na provléknutí vidlice, je moc. Ale jen na kabel by stačila jen malá.
Předpokládám, že venku do prodlužky chceš zapojit nějaký adaptér, který bude osvětlení napájet. Zřejmě to bude nějaký napáječ s dvoupólovým připojením, bez ochr. nuláku. Takže už to, by ve venkovním prostředí nemělo být.
Ale, teď opět napíšu, co by ostatní elektrikáři neměli číst. Při troše opatrnosti, se dají přísné normy trochu nedodržet, i při zachování celkem bezpečného provozu. Tedy nedoporučuji, přesto, jak bych si to udělal sám.
Koupil bych samostatný kabel, tenhle by snad prošel nějak tím oknem, je plochý. https://www.e1.cz/produkt/1203522-kabel-h03vvh2-f-2x0-75-dvojlinka-oval-bila-cyly-2dx0-75-?gclid=EAIaIQobChMIgezph6CC3wIVhud3Ch1qBwxwEAQYASABEgKOZPD_BwE&t=popis
K tomu vidlici pro spotřebiče s dvojitou izolací https://www.google.cz/search?source=hp&ei=-mMEXKbJCo3XwQLK1p-ICw&q=vidlice+ploch%C3%A1+bez+uzemn%C4%9Bn%C3%AD&oq=vidlice+ploch%C3%A1&gs_l=psy-ab.1.1.0l2j0i22i30l4.2416.7180..11199...0.0..0.92.1123.14......0....1..gws-wiz.....0..0i131.F6ISKBewR2A A zásuvku. https://www.gme.cz/vidlice-plocha-bez-uzemneni-d-3109c-cerna
Připojil obě koncovky na kabel. Pokud by se vrtala díra, tak nejdřív protáhnout. Venku koncovku umístit nejlépe co nejvýše na stromek, aby nebyla tak dobře přístupná a zapojit napáječ. Zásuvku se zdrojem schovat do několika do sebe vložených igelitových pytlíků, tak, aby vodiče vycházely spodem a tam lehce, ovázat provázkem, ale neutahovat, aby případná zkondenzovaná voda mohla vytéct. Celé uchytit na stromek, kabely dolů. Uvnitř připojit vidličku a zapojit do zásuvky. Pokud máš doma zásuvky chráněné proudovým chráničem, je to výhoda. Pokud ne, bylo by vhodné koupit zásuvkový chránič. Pak by to bylo dostatečně bezpečné. https://www.elektro-paloucek.cz/jistici-technika/proudove-chranice-do-zasuvky/proudovy-chranic-do-zasuvky-16a-30ma-30ms-bezpecnostni-zasuvka?gclid=EAIaIQobChMIyMKbjKeC3wIVReR3Ch2b-wWjEAQYASABEgK9dvD_BwE Bude to stát pár peněz, ale bude vystaráno na budoucí léta. Předpokládám, že adaptér má zástrčku která půjde do ploché zásuvky. Pokud by měl zástrčku kulatou, musel by se prodlužovák udělat klasicky třížilový. :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny