Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Plynový kotel zapne,ale občas nevypne

Dobrý den,máme doma tento plynový kotel. Před začátkem sezony jsme dopustili vodu,odvzdušnili celý systém,vyměnili baterie v pokojovém termostatu+revize a spustili kotel. Kotel bežel bez problémů až od včera začal přehřívat a občas vypne a občas nevypne..Když si stoupnu ke kotli a pozoruji funkčnost,tak klesne teplota ohřáté vody,cvakne v knoflíku v levo a v kotli se zapalí plamínek. Kotel nahřeje vodu na požadovanou teplotu,což máme asi 33stupňů a nevypne i když v tom knoflíku v levo cvakne a měl by vypnout.. Nahřívá pořád dále.. Zkusili jsme znovu vyměnit baterie v pokojovém teromostatu,koukli jsme i na kabeli vedoucí k termostatu,taky vše připojené. Termostat jsme měnili cca před 2 rokama. Máme termostat Euroster 2026E. Napadá mě,zdali není rozbitý ten termostat na ohřev vody ... Prosím poraďte ... Děkuji moc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Termostat vypíná? Začal bych hledat tam.
Prasak 01.12.2018 18:54
Prasak
Pokud myslíte ten pokojový,tak ten vypíná...
RedEvilApok 01.12.2018 18:57
RedEvilApok
Jen cvakne, nebo opravdu vypne signál? Tohle bych proměřil.
Prasak 01.12.2018 19:17
Prasak
Když klesne teplota pod teplotu nastavenou,cvakne a kotel zapne. Když natopí a teplota se dostane na…
RedEvilApok 01.12.2018 19:46
RedEvilApok
Možná už máš vyřešeno, ale kdyby ne, možno také, že je problém s elmag. ventilem hlavního hořáku kot… nový
George63 03.12.2018 16:20
George63
Kdysi jsem měl celkem podobný problém, ale s tím rozdílem, že kotel skoro netopil. Pořád to v něm "c… nový
Lukas1982 04.12.2018 12:10
Lukas1982
Děkuji za rady a typy. Kotel opraven a už zase normálně funguje.. Děkuji nový
RedEvilApok 14.12.2018 12:16
RedEvilApok
A můžeš, pro informaci, sdělit v čem byla chyba?:-D poslední
George63 14.12.2018 16:12
George63

Možná už máš vyřešeno, ale kdyby ne, možno také, že je problém s elmag. ventilem hlavního hořáku kotle. Nevím sice, zda je to u tohoto kotle možné, ale stalo se mi, na kotli jiného typu, že občas váznula kotvička elmag.ventilu, která je do stavu uzavřeno tlačena pružinkou. Pak nastal stav, že sice termostat vypnul (elmag. ventil napětí přes termostaty neměl), ale ventil zůstal otevřen a kotel topil dál. Průšvih byl, že ten ventil byl ovládán jak prostorovým, tak kotlovým termostatem a kotel "valil" naplno! A další tam nebyl.
Řešení- výměna ventilu (u mého šlo ventil rozmontovat, vyčistit, kotvičku stříknout silikonovým olejem, pružinku trochu natáhnout a vrátit zpět). Od té doby pokoj.
Jinak tvá otázka a tato Tvá odpověď je opravdu nějak "zmatená". Co "Když natopí a teplota se dostane na teplotu nastavenou,normálně vypne a nehřeje.. Podívám se na plamínek a je zhaslí.. Takže asi zde vše funguje v pořádku..", tak přetápí, nebo nepřetápí???

Kdysi jsem měl celkem podobný problém, ale s tím rozdílem, že kotel skoro netopil. Pořád to v něm "cvakalo"
Dokola se zapínal a vypínal.

Zavolal jsem dobrému známému, který servisuje kotle a řekl, že je potřeba vyměnit desku, že je vadná. Požádal jsem ho, ať desku vytáhne, že se na tu desku podívám. Ve finále jsem zjitil, že bylo vadné relé.
Sice to trvalo týden, než jsem ho sehnal, ale vyplatilo se to. Místo 4500,- jsem zaplatil 45,- a půllitr domácí slivovice.

Po namontování a zapojení zpět všechno fungovalo ještě dalších 8 let a kdybych ho neměnil za kondenzační, možná by fungoval dodnes.
Každopádně si zavolejte pro Vaši bezpečnost servis!!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru