Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vánoční osvětlení (řetězy) Domácí a venkovní použití

Dobrý den,
Potřeboval bych radu ohledně vánočního osvětlení - vánočních led řetězů. Doposud jsme již několikátý rok měli na stromečku doma Vánoční Led řetěz, kdy před 15 lety sice LED řetěz stál dnes jako celá televize, ovšem již to není moderní nebo se nám zkrátka nelíbí kvůli tomu, že mají barvy červenou, žlutou a zelenou a chtěli jsme zkrátka teplou bílou 3000K. Tak nám dnes dodrazil LED vánoční řetěz s teplou bílou z Mountfieldu na venkovní i vnitřní použití.

Můj dotaz spočívá v tom, jak na první pohled poznám, zda jsou svíčky (vánoční osvětlení / vánoční řetěz) na venkovní či na vnitřní použití? Barvený LED řetěz, který jsme dopousud používali bychom totiž rádi použili ven na keře, ovšem nejsme si jisti, zda je to dobrý nápad. Ani ne tak kvůli tomu, že by se mohl zničit kvůli nízkým teplotám atd..., spíše co se týče bezpečnosti. Přeci jen venkovní osvětlení musí asi splňovat nějaké požadavky. Chci se tedy zeptat, jak na první pohled poznám, zda se jedná o osvětlení pro venkovní či vnitřní použití? Dle mě, alespoň si to myslím, svíčky pro domácí použití nemají žádnou izolaci kolem LED či jiných diod a dráty (kabely) vycházející z každé patičky diody nejsou tak chráněny proti vodě, protože dírkami, kudy se přivádí kabely do patice k jednotlivé žárovce, se může snadno dostat voda. Naproti tomu dle mě venkovní poznám tak, že diody a patičky jsou více zaizolovány v tvrdém plastu či takové jakoby folii nebo úplně uzavřeny v plastovém kloboučku. Tohoto rozdílu jsem si možná všimnul obecně u vánočních řetězů s osvětlením, ovšem může to být pouze a jen typ a druh výroby.

Proto se ptám, zda mohu použít vánoční osvětlení bez ohledu na tom, zda jsou pro venkovní či vnitřní použití? Popravdě si myslím, že je to nebezpečné, když by pršelo a voda se dostala do patice žárovky, tak logicky to může vyhodit i pojistky nebo hůře dotkne se mokrého kabelu dítě a je po srandě.

Poradí někdo? Díky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny