Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Radiátor ani po odvzdušnění nefunguje

Zdravím vás,
obracím se s dotazem, co dělat s radiátorem, který ani po odvzdušnění netopí?
Na jaře jsme částečně rekonstruovali náš RD, včetně topné soustavy. Před měsícem jsem napustil antizámraz, dopustil do soustavy vodu a postupně všechny radiátory odvzdušnil (odvzdušňovacím ventilem). Chvíli to zabralo, až nakonec byly všechny radiátory vyladěny, topily, laicky viděno v normě. Nyní jsem zjistil, že jeden radiátor (který při předchozím topení normálně hřál) je totálně "zamrzlý" - studený (ani vlažný, prostě studený), z odvzdušňovacího ventilu hned po uvolnění teče voda, takže tam není žádný vzduch, kohout samozřejmě puštění na topení:). Tlak na kotli je při studeném stavu 2,1 baru, při zatopení stoupne na 3 (cca). Poraďte mi prosím, co s tím? Zaráží mne, že jednou funguje, potom najednou nic. Přitom jsem s tím nijak nehýbal, radiátor není sice úplně nový, před rekonstrukcí byl osazen a fugoval cca 5 let. Dům máme k rekreaci. Díky moc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, měl jsem ten samý problém, po rekonstrukci přestal jeden radiátor topit. Přečetl jsem for… nový
pepa nosek 28.09.2022 15:51
pepa nosek
Asi to za ty 4 roky vyřešil ne! nový
jezekhifi 28.09.2022 15:53
jezekhifi
A jestli ne, tak už dávno zmrznul a nepoděkuje za radu.:-D nový
Karel04 28.09.2022 21:59
Karel04
Neb jsem zapomněl přihlašovací údaje, tak alespoň takto...jasně, problém už vyřešen výměnou kotle (n… poslední
luke0111 28.09.2022 22:48
luke0111

Dobrý den, měl jsem ten samý problém, po rekonstrukci přestal jeden radiátor topit. Přečetl jsem fora a všude je že jsem blbej a neumim odvzdušnit radiátor. Přemejšlim jestli když se vypustilo a napustilo topení tam není nějaká nečistota. Potom šáhnu na trubky a přívod teplý, zpátečka studená už u spodního uzavíracího ventilu. Vzal jsem imbus uzavřu spodní ventil, znova otevřu, znova uzavřu, znova otevřu a hle, ten bordel se uvolnil a radiátor začal zase topit. Tak to je vlastně vše jako odpověď na otázku proč netopí , když předtím topil :D

Neb jsem zapomněl přihlašovací údaje, tak alespoň takto...jasně, problém už vyřešen výměnou kotle (ne kvůli původnímu problému, ale vyšla kotlíkovka) a komponentů, trubky, radiátory zůstaly. Topení topí jak má, takže spokojenost. Jinak, u původního jsem fakt zkoušel všechno možné a nemožné, dokonce i nějaký ten bordel jsem vyčistil a ono nic. Nakonec dle topenáře byl problém (asi) v expanzní nádobě, těžko říct. Každopádně díky:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru