Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rošt podlahy - jak na to ?

Dobrý den ,
potřebuji prosím poradit . Mám zatím neobyvatelnou půdu která je pochozí . Ve výšce cca 1 metr od pochozí půdní podlahy mám trámy konstrukce vazby vzdálené od sebe 4,5 metru . Trámy jsou 20x25 cm délka 9m. Mezi tyto trámy bych chtěl instalovat vhodný rošt pro novou "vyvýšenou" podlahu a to tak aby byla celá půda v jedné rovině . Poradí někdo jak na rošt ? Zaklopení roštu plánuji OSB deskami křížem .
Děkuji za rady , doporučení .

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Fošne š50mm x v100mm s upravenými výrezmi 90° na oboch koncoch, povedzme o rozmeroch; d100mm x v30mm… poslední
Nuda 13.11.2018 14:05
Nuda

Fošne š50mm x v100mm s upravenými výrezmi 90° na oboch koncoch, povedzme o rozmeroch; d100mm x v30mm x v70mm, aby sa zhora zároveň aj medzi posadili kantom na/medzi hranoly a vzájomne lícovali do vógrisu na hranoloch. Vzdialenosť fošien (rozteč) každých 500mm je nutná, aby sa OSB podlaha neprehýbala ako na hojdačke. Ideálne by bolo vyplniť medzery medzi fošňami nejakým izolačným, sypkým materiálom prípadne doskami z nehorľavého, tvrdeného polystyrénu apod. Tento výplňový matroš medzi roštom z fošní zároveň rozloží váhu tlaku na OSB dosky ak sa bude po podlahe chodiť. V prípade použitia výplne stačí rošt s medzerami 1000mm (jeden meter) osadiť od seba.

Napríklad voľne sypané penové sklo, prekryť povrch parozábranou a osadiť finálne na povrch OSB dosky.
https://www.nejstavebniny.cz/penove-sklo-refaglass-0-63-mm/

Trámy sú zrejme položené takto; v250mm x š200mm na ktorých je uchytený strop, ktorý zároveň dokáže udržať ľudskú váhu. Teda zo spodnej plochy (napríklad omietnutý rákos spevnený rabicovým pletivom alebo bambusové rohože) to nebudú pre bežný pochoz, lebo by si zahučal skrz strop.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru