Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nová podlaha na staré v rd

Podle mne i toto je možné. :-p Jde hlavně o to, zda jsou dobré izolace mezi základy a zdmi, aby se nemohla vlhkost dostávat do podlah ze základů, nebo ze zdí.
Osobní zkušenost.
Máme rovněž starší RD z roku 1924. Před cca 40 lety jsem řešil rovněž co se starou prkennou podlahou, jež byla sice "zdravá" ale už "ošlapaná" a nerovná. Původní složení naší podlahy, jak je tehdy chytří stavebníci:)), za levnou cenu dělali, je toto: (podlaha v úrovni cca 65 cm nad terénem), zásyp do výše cca 50 cm (do výše kamenných základů) dusaným jílem (v podstatě jednoduchá vodotěsná izolace). Na něm cca 15 cm vrstva škváry (tepelná izolace). Do škváry položeny polštáře z dvoustranně "osámované" kulatiny a na ně položena-přibita prkenná podlaha z desek cca 3cm síly. Takto se to tehdy dělalo běžně a sloužilo a slouží dodnes. Podlaha byla vždy dostatečně teplá a suchá.
Použil jsem dřevotřískové desky, přišrouboval vruty na původní prkennou podlahu a na ně položil koberce. Sloužilo v pohodě do nedávna. Vzhledem k množství dom.zvířat, jež mají mladí i v bytě (chlupy a pod.) byly koberce odstraněny a byla na tu původní dřevotřísku položena plovoučka. Nikdy dříve nebyl a ani nyní není žádný problém s vlhkostí.
Myslím, že v případě položení nové prkenné podlahy na původní, pokud je tato OK a suchá a pokud jde o podobné složení, nebude nijak problémové.;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny